Menukaart

Gegrilde salade

Bij een BBQ hoort natuurlijk eigenlijk niet teveel groente en juist heel veel vlees, maar deze salade is zo lekker dat ik hem jullie niet wil onthouden. Ingredienten Flink snuif grof zeezout 2 rode puntpaprika’s 3 rode uien (geel kan ook, rood heeft wat meer 

Gegrilde Asperges

Zo gauw het seizoen van het witte goud weer aanbreekt koop ik veel te veel van die dingen en moet ik ze allemaal alleen opeten, want mijn lieftallige prinses lust de krengen niet eens. Op die manier wordt je wel creatief en kwam ik na 

Smokey Whisky Hotwings

Je kunt voor een avondje met je vrienden, voor een verjaardag, voor een buurtbbq en elk willekeurig ander random event best een pot knakworst en wat broodjes halen, maar met iets meer tijd en vooral een bult meer liefde maak je gewoon dikke smokey whisky hotwings op je BBQ die iedereen lust. Jammer van de whisky? Klopt, maar I’m sure dat als je dit maakt je vrienden je gewoon een nieuwe fles geven (om meer van dit te maken)

Lekker man en als je ook nog konijnen tevreden moet houden kun je er een leuke salade bij knutselen, wel van de BBQ natuurlijk, anders is het nep. Dus, aanslingeren die kamado en gas!

Smokey Whisky Hotwings

admin
G-R-U-W-E-L-I-J-K lekker. En met dat statement beginnen we gewoon direct met de voorbereiding, want je hebt wel ff tijd nodig. Of eigenlijk zijn je hotwings dat, ze moeten heet worden, helemaal terugkoelen en dan pas in vuur en vlam je BBQ op.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 175 kcal

Ingrediënten
  

In je digitale winkelmand

  • 1000 gram hotwings per persoon natuurlijk….
  • 125 milliliter rokerig whisky. Ik gebruik Talisker Skye, maar Smokehead maakt t natuurlijk nog extremer.
  • 300 milliliter cola. Ik gebruik Coca Cola Zero, maar dat is aan jezelf natuurlijk.
  • 12 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels cajun kruiden
  • 4 fllinke tenen knoflook

Instructies
 

Snijden bakken braden husselen!

  • Knoflook in minimootjes hakken of door de pers
  • Knoflook, ketchup, sambal, cajunkruiden, cola en whisky in een kom.
  • Kippenvleugels erin wingen
  • Minimaal een uur maar beter is langer laten marineren
  • Braadpan op vuur, hele mikmak er in gieten, aan de “kook” brengen en op laag vuur een half uur laten borrelen.
  • Van vuur af, rustig af laten koelen, dus niet in de koelkast.
  • Door het koelen wordt de marinade ook weer wat dikker als het goed is.
  • BBQ aansteken, salade maken, tafel dekken
  • De fik erin, op de BBQ beetje marinade bijsmeren als de vleugels kaal lijken en je hebt je eigen echte hotwings.

Nutrition

Calories: 175kcal
Trefwoord bbq, bbq chicken, hotwings, islay hotwings, kamado, kippenvleugels, koken op de bbq, koken op de kamado, smokey hotwings, whisky beef
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!





Spaghetti Bolognese!

Very gevaarlijk om dat te doen natuurlijk, een echte Italiaan kon het er wel eens niet mee eens zijn. Maar goed, ik ben niet bang voor een Italiaan dus laten we maar gewoon lekker tomaten gaan pureren. Je kunt hier overigens ook Macaroni van maken, zelfs als Lasagne saus zal het wel lekker zijn gok ik. De lekkerste versie is echter gewoon met lange slierten deeg! Neem even de tijd, hoe langer het suddert, hoe lekkerder.

Kip Kerrie

Dit is voor mij een lastig recept want vroeger kregen we thuis de lekkerste kip kerrie ooit. Pa en Ma hadden hier een super duper geheim ingredient voor wat ze bij het zakje van Knorr gooiden. Tot op de dag van vandaag een guilty pleasure 

Hachee!

Op verzoek en na een beetje prutsen, heerlijke hachee op tafel getoverd. We konden hiervan 2 dagen eten en het was dag 2 misschien nog wel lekkerder.
Voor vegetariërs misschien geen aanrader dit recept, er gaat bijna een kilo koe in, in mijn geval iets meer natuurlijk want vlees en benzine zijn toch wel mijn favoriete voedselwaren.

Ingredienten

  • 750 tot 1000 gram Runderstoofvlees, riblappen of iets dergelijks
  • Peper en Zout
  • 750 gram uien
  • Eventueel een theelepeltje suiker.
  • 1.5 eetlepel allesbinder (of 2 eetlepels maizena)
  • 340 ml (standaard potje) runderbouillon
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el azijn
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 flesjes trappistenbier (ik ging voor La Trappe Quadruppel)

Fire in the pan!

Of beter, onder de pan. Lekker heet laten worden, boter (of olie) erin, maar wel pas nadat je het vlees in stukken hebt gesneden. Niet al te klein, ze slinken nog wel in de pan, maar ook niet zo groot dat je ze op je bord nog moet snijden om straks je mond in te krijgen. De juiste volgorde? Zie hier ->

  • Vlees snijden en bestrooien met peper en zout
  • Uien grof snipperen
  • Boter in de pan, gloepens heet laten worden
  • Vlees in de pan, mooi bruin bakken.
  • Na 3 tot 4 minuten de ui erbij in, mooi aanfruiten (zoals eerder al eens geroepen, tot de ui glazig is)
  • Suiker erin, als je dat wilt gebruiken. Ik heb het niet gebruikt maar het kan e.a. ietsie zoeter maken. Zoetekauw!
  • Allesbinder erbij. Dat zorgt er voor dat zometeen als het vlees geblust wordt het ook meteen lekker bindt met de ui en bouillon en je een soort saus krijgt in plaats van runderbraadlapstukjes.
  • Goed doorroeren en dan de tomatenpuree erbij, laat deze even op temperatuur komen en probeer een beetje dit de bodem van de pan ook te laten aanraken, dan krijg het wat meer smaak.
  • Bouillon mag erin samen met de azijn, kruidnagels en laurierblaadjes.
  • Aan de kook brengen, dan op het kleinste pitje wat je hebt (of een sudderplaatje!) aan het sudderen zetten. 1 flesje bier mag erbij (uiteraard zelf wel een slokkie proevê!)
  • Af en toe goed doorroeren (elk kwartier, zet een timer.)
  • Na een uur mag het 2de flesje bier erin. Gelukkig komen ze altijd in een six-pack dus je kunt nog lekker zelf wat drinken later.
  • Minimaal 3 uur in totaal laten sudderen en dan opdienen.
  • tip; gekookte aardappels, rode kool en appelmoes erbij.

Bon appetit!

[sibwp_form id=1]

Indiase Kipstoofpot

Heerlijke kruidige kipstoofpot Voor deze stoofpot ben je ongeveer een uurtje tijd kwijt, maar dan heb je ook wat. Ingredienten voor 2-3 personen; Kipfilet ongeveer 400gram, meer is altijd beter. blikje 400gram tomaten blokjes 2 uien 3 teentjes knoflook duim gember eetlepel garam Masala halve 

Thai Green Curry

Met de heerlijke kruiden van Johnny Boer kun je enorm variëren en leuke gerechten maken. Vandaag maken we echte Thaise Curry met de Thai Green Curry kruiden van Johnny. Ingredienten voor 2-3 personen; Kipfilet ongeveer 400gram, meer is altijd beter. 2 uien 3 teentjes knoflook 

Stoofvlees

De lekkerste ooit. Natuurlijk.

Nodig?

  • Runder braadlappen (ongeveer 500 gram voor 2 personen. Tenminste. Als je vrouw niet zoveel vlees eet. Anders 400 gram per persoon.)
  • Tomatenpuree blikje (75gram)
  • 340 ml runderbouillon
  • Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 150 gram bakboter
  • 1 bier
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel balsamico azijn (gewone azijn mag ook.)

Vanaf hier is het vrij simpel;

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Smelt de boter in de pan (minder mag trouwens ook, maar ik vind het altijd wel een lekkere smaak aan de jus geven)
  • Half hoog vuur vlees in de pan, even zout en peper naar smaak over het vlees heen rommelen.
  • 3 minuten per kant bakken
  • Ui en knoflook in de pan erbij, half hoog vuur houden, beetje door elkaar roeren, ui beetje glazig laten worden.
  • Vuur naar beneden, tomatenpuree, laurier, kruidnagel toevoegen. Door roeren en dan de runderbouillon toevoegen.
  • Glas van de bouillon vullen met water tot ongeveer driekwart en ook dit in de pan.
  • Roeren, vuur op standje kneiters heet, wachten tot het kookt.
  • Pan op kleinste pit, laagste stand, deksel erop en 2,3,4,5 uur laten sudderen.
  • Na een uurtje de balsamico azijn er door.
  • Na 2 uur is het erg mals, na 5 uur valt het uit elkaar. Ik hou de 3 uur ongeveer aan normaal.
  • Klaar met sudderen? Lepel mosterd er door roeren en serveren.
  • Nou is er 1 ingredient niet gebruikt en je mag zelf invullen wanneer je die toe moeten voegen aan je eigen lichaam. Want ja, de kok heeft soms ook wat nodig.

Smakelijk!

[sibwp_form id=1]

Thaise Kip Siam

Eetsmakelijk!