Smokey Whisky Hotwings

Je kunt voor een avondje met je vrienden, voor een verjaardag, voor een buurtbbq en elk willekeurig ander random event best een pot knakworst en wat broodjes halen, maar met iets meer tijd en vooral een bult meer liefde maak je gewoon dikke smokey whisky hotwings op je BBQ die iedereen lust. Jammer van de whisky? Klopt, maar I’m sure dat als je dit maakt je vrienden je gewoon een nieuwe fles geven (om meer van dit te maken)

Lekker man en als je ook nog konijnen tevreden moet houden kun je er een leuke salade bij knutselen, wel van de BBQ natuurlijk, anders is het nep. Dus, aanslingeren die kamado en gas!

Smokey Whisky Hotwings

Chilion
G-R-U-W-E-L-I-J-K lekker. En met dat statement beginnen we gewoon direct met de voorbereiding, want je hebt wel ff tijd nodig. Of eigenlijk zijn je hotwings dat, ze moeten heet worden, helemaal terugkoelen en dan pas in vuur en vlam je BBQ op.
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 175 kcal

Ingrediënten
  

In je digitale winkelmand

  • 1000 gram hotwings per persoon natuurlijk….
  • 125 milliliter rokerig whisky. Ik gebruik Talisker Skye, maar Smokehead maakt t natuurlijk nog extremer.
  • 300 milliliter cola. Ik gebruik Coca Cola Zero, maar dat is aan jezelf natuurlijk.
  • 12 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels cajun kruiden
  • 4 fllinke tenen knoflook

Instructies
 

Snijden bakken braden husselen!

  • Knoflook in minimootjes hakken of door de pers
  • Knoflook, ketchup, sambal, cajunkruiden, cola en whisky in een kom.
  • Kippenvleugels erin wingen
  • Minimaal een uur maar beter is langer laten marineren
  • Braadpan op vuur, hele mikmak er in gieten, aan de “kook” brengen en op laag vuur een half uur laten borrelen.
  • Van vuur af, rustig af laten koelen, dus niet in de koelkast.
  • Door het koelen wordt de marinade ook weer wat dikker als het goed is.
  • BBQ aansteken, salade maken, tafel dekken
  • De fik erin, op de BBQ beetje marinade bijsmeren als de vleugels kaal lijken en je hebt je eigen echte hotwings.
Trefwoord bbq, bbq chicken, hotwings, islay hotwings, kamado, kippenvleugels, koken op de bbq, koken op de kamado, smokey hotwings, whisky beef

Smakelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.