Smokey Whisky Hotwings

G-R-U-W-E-L-I-J-K lekker. En met dat statement beginnen we gewoon direct met de voorbereiding, want je bent wel ff tijd nodig. Of eigenlijk zijn je hotwings dat, ze moeten heet worden, helemaal terugkoelen en dan pas in vuur en vlam je BBQ op.

In je digitale winkelmand

  • 1000 gram hotwings (per persoon natuurlijk….)
  • 125 ml rokerig whisky. Ik gebruik Talisker Skye, maar Smokehead maakt t natuurlijk nog extremer.
  • 300 ML cola. Ik gebruik Coca Cola Zero, maar dat is aan jezelf natuurlijk.
  • 12 eetlepels ketchup
  • 3 EL sambal
  • 2 EL cajun kruiden
  • 4 fllinke tenen knoflook

Snijden bakken braden husselen!

  1. Knoflook in minimootjes hakken of door de pers
  2. Knoflook, ketchup, sambal, cajunkruiden, cola en whisky in een kom.
  3. Kippenvleugels erin wingen
  4. Minimaal een uur maar beter is langer laten marineren
  5. Braadpan op vuur, hele mikmak er in gieten, aan de “kook” brengen en op laag vuur een half uur laten borrelen.
  6. Van vuur af, koelen. Niet forceren door in de vriezer of koelkast te zetten, werkt alleen in een shockvriezer (-43 graden, interessant)
  7. Door het koelen wordt de marinade ook weer wat dikker als het goed is.
  8. BBQ aansteken, salade maken, tafel dekken
  9. De fik erin, op de BBQ beetje marinade bijsmeren als de vleugels kaal lijken en je hebt je eigen echte hotwings.

Smakelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.