Gestoofde zoete aardappel salade
Lekker als bijgerecht een simpel te bereiden.
- 1 zoete aardappel (ong 400 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 takjes koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 puntpaprika
- Snuf peper, snuf zout
- Aluminium folie


- BBQ / Kamado aansteken, op temperatuur laten komen en ondertussen;
- Paprika schoonmaken, zaadlijst er uit en in ringen.
- Ui pellen, in ringen snijden.
- Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden.
- Knoflook erg fijn snijden of door de pers.
- Koriander fijn snijden.
- Peper, zout en olie er door, even lekker mengen en in 2en verdelen.
- Beide helften gaan in hun eigen aluminum folie omhulsel op de BBQ / Kamado.
- BBQ / Kamado is nu zo rond de 200 graden als t goed is en zo niet, moet je daar voor zorgen.
- Aluminium met inhoud op het rooster en een 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe zacht je de aardappelblokjes wilt hebben) laten liggen.
- Uitpakken en lekker opsmikkelen.

Gaat goed samen met bijvoorbeeld de super malse spareribs of een heerlijk zacht beenhammetje
1 gedachte over “Gestoofde zoete aardappel salade”