Gestoofde zoete aardappel salade

Gestoofde Zoete aardappel salade

Chilion
Lekker als bijgerecht en simpel te bereiden.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Nederlands
Porties 4
calorieën 88 kcal

Equipment

  • Aluminium folie

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 takjes koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 puntpaprika
  • snuf Peper & Zout

Instructies
 

  • Kamado aansteken, op temperatuur laten komen (200graden) en ondertussen;
  • Paprika schoonmaken, zaadlijst er uit en in ringen.
  • Ui pellen, in ringen snijden.
  • Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden.
  • Knoflook erg fijn snijden of door de pers.
  • Koriander fijn snijden.
  • Peper, zout en olie er door, even lekker mengen en in 2en verdelen.
  • Beide helften gaan in hun eigen aluminum folie omhulsel op de kamado.
  • Kamado is nu zo rond de 200 graden als t goed is en zo niet, moet je daar voor zorgen.
  • Aluminium met inhoud op het rooster en een 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe zacht je de aardappelblokjes wilt hebben) laten liggen.
  • Uitpakken en lekker opsmikkelen.
Trefwoord bbq, bbq side, bijgerecht, kamado, koken op de bbq, koken op de kamado, paprika, puntpaprika, zoete aardappel

Gaat goed samen met bijvoorbeeld de super malse spareribs of een heerlijk zacht beenhammetje

Eetsmakelijk!



2 gedachten over “Gestoofde zoete aardappel salade”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.