Gestoofde zoete aardappel salade

Gestoofde Zoete aardappel salade

admin
Lekker als bijgerecht en simpel te bereiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Nederlands
Porties 4
calorieën 88 kcal

Equipment

  • Aluminium folie

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 takjes koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 puntpaprika
  • snuf Peper & Zout

Instructies
 

  • Kamado aansteken, op temperatuur laten komen (200graden) en ondertussen;
  • Paprika schoonmaken, zaadlijst er uit en in ringen.
  • Ui pellen, in ringen snijden.
  • Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden.
  • Knoflook erg fijn snijden of door de pers.
  • Koriander fijn snijden.
  • Peper, zout en olie er door, even lekker mengen en in 2en verdelen.
  • Beide helften gaan in hun eigen aluminum folie omhulsel op de kamado.
  • Kamado is nu zo rond de 200 graden als t goed is en zo niet, moet je daar voor zorgen.
  • Aluminium met inhoud op het rooster en een 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe zacht je de aardappelblokjes wilt hebben) laten liggen.
  • Uitpakken en lekker opsmikkelen.

Nutrition

Calories: 88kcal
Trefwoord bbq, bbq side, bijgerecht, kamado, koken op de bbq, koken op de kamado, paprika, puntpaprika, zoete aardappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gaat goed samen met bijvoorbeeld de super malse spareribs of een heerlijk zacht beenhammetje

Eetsmakelijk!







Ontdek meer van Kok met Baard

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.



2 gedachten over “Gestoofde zoete aardappel salade”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.