Gestoofde zoete aardappel salade

Lekker als bijgerecht een simpel te bereiden.

  • 1 zoete aardappel (ong 400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 takjes koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 puntpaprika
  • Snuf peper, snuf zout
  • Aluminium folie
  • BBQ / Kamado aansteken, op temperatuur laten komen en ondertussen;
  • Paprika schoonmaken, zaadlijst er uit en in ringen.
  • Ui pellen, in ringen snijden.
  • Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden.
  • Knoflook erg fijn snijden of door de pers.
  • Koriander fijn snijden.
  • Peper, zout en olie er door, even lekker mengen en in 2en verdelen.

  • Beide helften gaan in hun eigen aluminum folie omhulsel op de BBQ / Kamado.
  • BBQ / Kamado is nu zo rond de 200 graden als t goed is en zo niet, moet je daar voor zorgen.
  • Aluminium met inhoud op het rooster en een 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe zacht je de aardappelblokjes wilt hebben) laten liggen.
  • Uitpakken en lekker opsmikkelen.

Gaat goed samen met bijvoorbeeld de super malse spareribs of een heerlijk zacht beenhammetje

Eetsmakelijk!



1 gedachte over “Gestoofde zoete aardappel salade”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.