Beer Can Chicken
Ja, als je een echte BBQ’r wilt zijn moet je dit gerecht toch eens maken. Dat had ik dus nog nooit gedaan. Toen ik me dat realiseerde moest het natuurlijk ook op stel en sprong gebeuren; whoop! Dit kun je natuurlijk heerlijk serveren met Gestoofde zoete aardappel salade of Rozemarijn krieltjes.
Beer Can Chicken
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kosmos Dirty Hot Bird rub of je eigen voorkeur
- 1 kip
- 1 blik Hertog Jan of cola/sinas/whatever
- 1 beetje olijfolie
Instructies
- Dit recept is echt heel easy, dus let op voor je het weer zijn we de instructies voorbij.
- Allereerst, haal de kip uit de verpakking. Trim de losse stukjes eraf, kijk aan de binnenkant of er niet nog los vet zit
- Bestrijk de kip met olijfolie (bbq kwast is prima) zodat de rub beter pakt
- Strooi de rub (ik doe dat gewoon uit de pot, niet met eetlepels) over de kip, beetje aandrukken, niet vegen.
- Drink dat blikje voor een kwart leeg en druk dan die kip der op
- Zet op een plaatje, start de BBQ naar 175 graden indirect
- Kip er op, thermometer in de borst, alarm instellen op 73 graden
- Ergens gaan zitten wachten tot hij klaar is, de borst 73 graden, de dij mag richting 80.
- En dan, als ze klaar is, is het tijd om te serveren. Je kunt knippen met een wildschaar of snijden, dat laat ik aan je eigen fantasie over, lekker was het in ieder geval!
Voedingswaarden
Disclaimer
Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.
Eetsmakelijk!
1 gedachte over “Beer Can Chicken”