Beer Can Chicken

Ja, als je een echte BBQ’r wilt zijn moet je dit gerecht toch eens maken. Dat had ik dus nog nooit gedaan. Toen ik me dat realiseerde moest het natuurlijk ook op stel en sprong gebeuren; whoop! Dit kun je natuurlijk heerlijk serveren met Gestoofde zoete aardappel salade of Rozemarijn krieltjes.

Beer Can Chicken

Chilion
Deze heb ik nog nooit eerder gemaakt, tot aan nu dan. Een oudheidsrecept, ene Amerikaanse dude beweert het uitgevonden te hebben maar ik geloof dat dit al in de prehistorie zo gedaan werd.
Super simpel, kan op elke BBQ die indirect kan, kan zelfs in de oven, dan mis je alleen de houtrook smaak.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels Kosmos Dirty Hot Bird rub of je eigen voorkeur
  • 1 kip
  • 1 blik Hertog Jan of cola/sinas/whatever
  • 1 beetje olijfolie

Instructies
 

  • Dit recept is echt heel easy, dus let op voor je het weer zijn we de instructies voorbij.
  • Allereerst, haal de kip uit de verpakking. Trim de losse stukjes eraf, kijk aan de binnenkant of er niet nog los vet zit
  • Bestrijk de kip met olijfolie (bbq kwast is prima) zodat de rub beter pakt
  • Strooi de rub (ik doe dat gewoon uit de pot, niet met eetlepels) over de kip, beetje aandrukken, niet vegen.
  • Drink dat blikje voor een kwart leeg en druk dan die kip der op
  • Zet op een plaatje, start de BBQ naar 175 graden indirect
  • Kip er op, thermometer in de borst, alarm instellen op 73 graden
  • Ergens gaan zitten wachten tot hij klaar is, de borst 73 graden, de dij mag richting 80.
  • En dan, als ze klaar is, is het tijd om te serveren. Je kunt knippen met een wildschaar of snijden, dat laat ik aan je eigen fantasie over, lekker was het in ieder geval!
Trefwoord bbq chicken, bbq kip, beercan, beercanchicken, bierblikkip, chickensitter, kipopeenblikje

Eetsmakelijk!


1 gedachte over “Beer Can Chicken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.