Beer Can Chicken
Ja, als je een echte BBQ’r wilt zijn moet je dit gerecht toch eens maken. Dat had ik dus nog nooit gedaan. Toen ik me dat realiseerde moest het natuurlijk ook op stel en sprong gebeuren; whoop! Dit kun je natuurlijk heerlijk serveren met Gestoofde zoete aardappel salade of Rozemarijn krieltjes.
Beer Can Chicken
Deze heb ik nog nooit eerder gemaakt, tot aan nu dan. Een oudheidsrecept, ene Amerikaanse dude beweert het uitgevonden te hebben maar ik geloof dat dit al in de prehistorie zo gedaan werd.Super simpel, kan op elke BBQ die indirect kan, kan zelfs in de oven, dan mis je alleen de houtrook smaak.
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kosmos Dirty Hot Bird rub of je eigen voorkeur
- 1 kip
- 1 blik Hertog Jan of cola/sinas/whatever
- 1 beetje olijfolie
Instructies
- Dit recept is echt heel easy, dus let op voor je het weer zijn we de instructies voorbij.
- Allereerst, haal de kip uit de verpakking. Trim de losse stukjes eraf, kijk aan de binnenkant of er niet nog los vet zit
- Bestrijk de kip met olijfolie (bbq kwast is prima) zodat de rub beter pakt
- Strooi de rub (ik doe dat gewoon uit de pot, niet met eetlepels) over de kip, beetje aandrukken, niet vegen.
- Drink dat blikje voor een kwart leeg en druk dan die kip der op
- Zet op een plaatje, start de BBQ naar 175 graden indirect
- Kip er op, thermometer in de borst, alarm instellen op 73 graden
- Ergens gaan zitten wachten tot hij klaar is, de borst 73 graden, de dij mag richting 80.
- En dan, als ze klaar is, is het tijd om te serveren. Je kunt knippen met een wildschaar of snijden, dat laat ik aan je eigen fantasie over, lekker was het in ieder geval!
Nutrition
Calories: 500kcal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Eetsmakelijk!
Ontdek meer van Kok met Baard
Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.
1 gedachte over “Beer Can Chicken”