Rozemarijn Krieltjes

Lekker als bijgerecht, heerlijk bij kip of beer can chicken bijvoorbeeld, of een beenhammetje

Krieltjes uit de BBQ met rozemarijn en knoflook.

Chilion
Krieltjes, in de schil, met rozemarijn en knoflook. Heerlijk bijgerecht, fantastisch lekker. In de oven lekker, maar uit de BBQ nog veel lekkerder
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 103 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 takjes rozemarijn ongeveer 3 eetlepels
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gram krieltjes

Instructies
 

  • krieltjes wassen + droogdeppen
  • bbq op 240 graden indirect voorbereiden
  • Grote krieltjes ff door de helft, de kleine mogen heel blijven
  • In een ovenschaal doen, flink olijfolie erover heen en ff mengen
  • Rozemarijn takje afritsen en fijn hakken en dan er over heen strooien met je vingers
  • Knoflook schillen, hart eruit en dan fijn hakken en er over heen doen.
  • Goed mengen en dan op de BBQ
  • 200 graden, 40 minuten lang en halverwege even vastpakken en schudden.
Trefwoord aardappels, bbq groente, groenten, knoflook, krieltjes, krieltjes op de bbq, rozemarijn

1 gedachte over “Rozemarijn Krieltjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.