Pittig kip-op-stokbrood-hapje

Mijn verjaardag is upcoming. Tenminste, het vieren, want dat virus dat rondwaard blokkeerde de eerste poging. En de tweede. Dus laten we hopen dat het deze keer doorgaat, want ik heb wat heerlijke hapjes in gedachten.

1 daarvan was dit, super lekker op een stokbroodje, niet alleen tijdens en verjaardag maar voor elke borrel en voor elke voetbalwedstrijd. Vooral als je tegen Korea speelt, want het sausje is nogal Koreaans. Het is wel handig om de ingredienten gewoon in huis te halen, dan kun je altijd van alles in elkaar bakken braden roken en maken! Het is overigens een vrij pittig verhaal, dus zorg dat je bij het serveren wat koud bier hebt staan (of melk natuurlijk)

Je kunt dit natuurlijk ook gebruiken als bijgerecht bij een uitgebreid diner. Denk aan kerst bijvoorbeeld!

Pittige kip op stokbrood hapje!

Chilion
Heerlijk pittige stukje stokbrood met kip? Check!
Je moet wel wat moeite doen voor dit recept, want je moet naar een chinese winkel, of via internet e.a. bestellen. Dat kost vaak meer aan verzendkosten dan het product zelf kost maar goed, het is het waard.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Oosters
Porties 40 stokbroodjes
calorieën 15 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gram kipfilet
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels chili saus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels gochujang pasta (of gefermenteerde chilipasta)
  • 2 eetlepels limoensap (een hele limoen dus)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Voor de garnering

  • 2 partybroden
  • 1 zak veldsla
  • 1 fles honing mosterd dressing
  • 1 fles Medium chilisaus

Instructies
 

Marineren

  • Paprika, zout en suiker door elkaar werken en de kip hiermee insmeren, goed rondom bedekken. Even afdekken en buiten de koelkast bewaren.

BBQ!

  • Kamado opstoken, ongeveer 150/160 graden heb ik aangehouden. Rookhout er op of de smokerbox en dan mag je zelf weten wat voor hout je gebruikt. Dat mag natuurlijk altijd, maar in dit geval is het echt aan je smaakpapillen om dat te bepalen. Eikenhout geeft een wat zwaardere houtigere rooksmaak. Appel wat lichter en wat zoeter, kers wat lichter maar met een zuurtje er in. Druivenstokken kunnen ook, experimenteer er lekker mee!
  • Als de rook mooi begint te stijgen mag de heat deflector in je BBQ en dan mogen de kipfilets op het rooster
  • Tijd om je saus te maken met de gembersiroop, de chilisaus, soja saus en gochujang pasta. Wanneer je de limoensap wilt gebruiken mag je deze hier toevoegen. Proef voor jezelf wat te heet is en voeg net zolang limoensap toe tot het je bekoren kan.
  • Kerntemperatuur van de kip moet boven de 67 zijn en zeker niet hoger dan 72, dan mogen ze eraf. Leg ze in de eerder gemaakte saus en haal de heat deflector uit je Kamado. (ik heb daar ondertussen LAS handschoenen voor, want ovenhandschoenen fikken gewoon weg door de hitte en dat doet zeer!)
  • Oven voorverwarmen, party brood derin mikken
  • Kip in de saus gewenteld nog 3 tot 5 minuutjes op de Kamado (200 graden+) Wel omdraaien, we willen geen aangebrande stukken.
  • Kip van de BBQ af, in formaatje stokbrood snijden.
  • Stokbrood beleggen met een blaadje veldsla en een druppie van je favoriete saus (chili saus, honing mosterd saus of iets anders) en daar een stukkie kip op
  • Of andersom….. en dan een heerlijk eetsmakelijk gewenst!

Voedingswaarden

Calories: 15kcal
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord gochujang pasta, hapje kip, kip, kip stokbrood, koreaanse kip, pittige kip, stokbrood, stokbrood hapje
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!

1 gedachte over “Pittig kip-op-stokbrood-hapje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.