Duvelse gevulde eieren
Ja, dat is natuurlijk onzin, de duvel zit er niet in. Maar je ziet hieronder de reden. Wat leuk is om dit gerechtje mee te combineren, tenminste, als je wilt combineren, is een stukje beef jerky. Daar heb ik 2 versies van, dus ik zal ook de andere even taggen. Als je zin hebt in een leuk borrelplankje met eigen gemaakte gerechten that is natuurlijk.
Een stukje worst, ook zelf maken, dat ga ik ook ooit nog doen, deze eieren, een leuk stokbroodje met kip en klaar is je bijzondere plankje! Nuja, zonder je allemaal ideen verder op te dwingen, hier de eieren!
Duvelse kerst-eieren
Equipment
- Spuitzak
Ingrediënten
- 4 eieren
Voor de pekel
- 250 ml rode bietensap
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 2 theelepel peper
- 2 theelepel zeezout
Voor de vulling
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 3 eetlepel mayonaise
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1 theelepel vadouvan kruiden
Instructies
- Kook de eieren tot ze hard zijn. Elk fornuis/stel is anders, succes!
- Doe ondertussen in een kom of maatbeker (smal, zodat de eieren straks helemaal in de pekel staan) alle pekel ingredienten, zie hierboven.
- Als de eieren klaar zijn even goed laten schrikken met koud water en dan pellen. Na het pellen afspoelen onder de koude kraan en in de pekel deponeren.
- Na een uurtje of 3 (hoe langer hoe roder, dus 10 uur mag ook) haal je de eieren uit de pekel. Halveer ze in de lengte en doe het eigeel in een aparte kom.
- Meng het eigeel met de mayonaise, olijfolie, balsamico-azijn, mosterd en de kruiden en eventueel wat peper en zout. Doe dit goed, geen stukje overlaten want het moet de spuitzak wel nog uitkomen zometeen.
- Vul je spuitzak met het mengsel en garneer de eieren. Prachtig om te zien en heerlijk om te smullen.
Voedingswaarden
Disclaimer
Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.
Soms is hoe het er uit ziet ook belangrijk.. En dat doet deze zeker.