Smokey Beef Jerky

Zowel mensen zowel smaken. De meuk uit de supermarkt vind ik dus niet te hachelen, dus ik heb al vaak zat zelf een batch gemaakt.

Elders op de site ook prima te vinden hoe ik dat vaak doe, maar het werd tijd voor een nieuwe versie. Een versie met whisky. Want als je whisky drinkt, waarom eet je het dan niet?

Dus combineer dit met een paar gevulde eieren, wat anders lekkers en je hebt een borrelplank. Of maak kilo’s van dit spul dan kom je heel ver als je toch een nucleaire schuilkelder in moet ooit.

Smokey Beef Jerky

Chilion
Prepare for glory, want dit smelt in je mond en je eet dit sneller dat het licht gaat.
Een hele gezonde eiwit snack, als je je tenminste in kunt houden en dat lukt toch niet. Dus gezond of niet, lekker in ieder geval!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 3 uur 20 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Totale tijd 10 uur 20 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 1 persoon
calorieën 15 kcal

Ingrediënten
  

 • 120 ml Cola (ik gebruikte Coca Cola Zero)
 • 50 ml rokerige whisky (ik gebruikte Scarabus)
 • 30 ml Amaretto (ik gebruikte Disarrono)
 • 3/4 eetlepel grof zeezout
 • 2 theelepels gemalen peper
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 kilo mager rundervlees in reepjes van 4 millimeter

Instructies
 

 • Voor eerst moet je dus zorgen dat je rundvlees in plakken van 4 millimeter gesneden is. Ik heb de allerleukste slager ter wereld vlakbij me zitten en die deed dat gewoon netjes voor me.
 • Dan meng je alle ingredienten in een schaal, goed mengen je wilt dat het zout wel wat deels oplost.
 • Alles in een vacuumeer zak als je die hebt, anders in de schaal laten en afdekken. In de zak 3 uur marineren, in de schaal 12. Minimaal.
 • Na het marineren doe je netjes alles op je BBQ rooster leggen maar niet voordat je alles hebt laten uitlekken. Hoe vochtiger het de BBQ op gaat, hoe langer het duurt voor het klaar is. Gebruik dus keukenpapier om droger te deppen. De marinade zit wel in het vlees.
 • BBQ mag op 75 graden indirect. Rooster met je vlees er op en dan is het wachten maar.
 • Meestal na een uurtje of 5 ga ik even voelen en daar zit de truc in. Het vlees moet niet direct breken als je het buigt, maar wel gemakkelijk buigen. Als je het aan 1 uiteinde tussen 2 vingers neemt en het buigt is het nog niet ver genoeg. Het moet rechtuit staan. Als je het zelf moet helpen buigen en het breekt direct ben je te ver. Daar tussen in dus.

Voedingswaarden

Calories: 15kcal
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord beef jerky, beef ribs, jerky, smokey beef jerky, whisky beef
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!

1 gedachte over “Smokey Beef Jerky”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.