Beef Jerky
BEEF JERKY
Al jaren wilde ik graag zelf een goeie beef jerky maken, die rotzooi in de supermercado is veel te zoet, kneiter duur en helemaal niet lekker. In de oven wel eens geprobeerd maar nooit de smaak bereikt die ik zocht. En nu heb je dan een kamado en tja…. dan kun je maar beter proberen om het toch te doen. En met succes!
’t kost je bijna niks, behalve tijd en boah, wat is dat mega fijn.
Ingrediënten
- 1 kilo magere rundervlees
- 150 ML sojasaus
- 50 ML worcestershiresaus
- 250 ML La Trappe Quadruppel of ander dubbel/tripel bier
- 80 gram bruine basterdsuiker
- 2 TL uienpoeder
- 1.5 TL chilipoeder
- 2 EL zwarte peper
- 5 teentjes knoflook fijn gesneden/perst
- En buiten dat heb je natuurlijk al 3 eikenhout chunks of een smokerbox + eikenmot in je kast en een krat Hertog Jan koud staan.
Instructies
- Je kunt het vlees zelf snijden, maar als je je slager vraagt om het in plakjes van 4 millimeter te snijden, tegen de draad in, scheelt je dat alvast veel snijwerk. En anders dus zelf doen.
- Marinade maak je door alle andere ingredienten (nee niet het hout en de Hertog Jan, wel de soja, worcestershiresaus, La Trappe, basterdsuiker, uien&chilipoeder en de peper) bij elkaar te mikken in een grote schaal, husselen hosselen en mixelen en dan de reepjes rund er door.
- Luchtdicht afdekken, in de koelkast, minimaal 8 uur laten trekken.
- Krat Hertog Jan aanbreken en daarna lekker naar bed.
- Volgende ochtend steek je de kamado aan en hou je deze op een temperatuur van (om en nabij) 75-80-85 graden.
- Eikenhouten chunks er in of je smokerbox erin, heat-deflector er in.
- Nu mag je de (al uit de marinade gehaalde en drooggedept of uitgelekt en op het rooster gelegd) reepjes er op leggen en dan zorg je dat de kamado 2 tot 3 uur op dezelfde temperatuur blijft.
- Na anderhalf uur kun je het deksel eens opentrekken om te kijken hoe het gaat, als je een reepje vast pakt moet hij recht op blijven staan, een beetje buigen mag. En dan is het natuurlijk vooral precies zover gaan met je vlees als jij lekker vind.
Nutrition
Calories: 20kcal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Smakelijk!
Ontdek meer van Kok met Baard
Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.
Can’t wait to taste it.
De beef jerky is lekker. Ik heb het net gemaakt met rosbief. Ik heb nog wel een vraag als ik ze pittiger of zoeter zou willen maken wat zou ik dan het beste kunnen doen?
He Peter!
Je kunt de marinade natuurlijk aanpassen met wat extra zoetigheid (gembersiroop, honing, agavesiroop als voorbeeld) of voor pit, plain sambal of chipotle kruiden.
Succes en eetsmakelijk!
ZOOOOOOOOOO lekker!!