Gevulde tomatensoep

Deze soep heb ik geregeld voorgeschoteld gekregen bij mijn geliefde zwager (en zijn familie natuurlijk). Een heerlijke versie van de old-skool tomatensoep en door het grote gehalte van groente vult deze tomatensoep ook enorm.

Alle smaken bij elkaar maken dit een fantastische soep die ook gewoon, met een turks broodje en wat zelfgemaakte kruidenboter prima als hoofdgerecht kan dienen op een dag waar je niet zwaar wilt tafelen.

Wat deze soep echter ook kan zijn is je voorgerecht bij je enorme stuk reebout of hertenrug. Rond de kerstdagen…… goed idee! Eetsmakelijk!

Gevulde tomatensoep

admin
Heerlijke warm soep, die door de samenstelling gloepens heet wordt en dus ook swinters je heerlijk verwarmt!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Bijgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
calorieën 150 kcal

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 3 tenen knoflook
  • 2 ui
  • 2 winterpenen
  • 500 gram tomaten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 handvol basilicum blaadjes
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepeltje foelie
  • 2 blokjes kippenbouillion (of groente, als je vega wilt doen!)
  • 1 liter water
  • snuf peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Was, pel, schil en snij in snippers, blokjes, rondjes, partjes en u-tjes de knoflook, ui, peen, tomaten en bleekselderij
  • Olijfolie (of boter!) in grote pan, alle groente behalve tomaten erin, aanbakken. Dat mag ook hoog vuur, lekker doorroeren zodat alles flink verhit wordt. Peper zout toevoegen
  • Foelie erbij, doorroeren, dan mag ook de tomaten en de tomaten blokjes erbij. Ook de bouillion blokjes mogen er door. Geen extra water. Vuur mag lager en dit mag even 10 minuutjes staan sudderen. Wel ff doorroeren af en toe.
  • We zijn er bijna, na de eerder genoemde 10 minuten mag je er een liter water bij doen.
  • Half uurtje laten koken op laag vuur, langer mag ook, is altijd lekkerder maar een half uur is voldoende voor de smaak. Basilicum blaadjes erin, naar smaak. Dat is gauw te sterk, dus probeer hier zelf wat mee.
  • Nu wordt het tijd voor de staafmixer. Alles mag kaput. Lekker klein maken. Expirimenteer hier met je basilicum, ff proeven, te weinig, toevoegen. Te veel basilicum? Tja, dan rest er weinig anders dan patat van de snackbar. Wees gerust, je hebt niet snel teveel.
  • Nog even een minuut of 5 laten borrelen na het staafmixeren en je hebt heerlijke soep. Je kunt er dan nog balletjes of kipstukjes aan toevoegen, maar je hebt ook zonder een heerlijk soepje.
  • Serveren met een blaadje basilicum op de soep en je hebt een prachtig voorgerecht afgeleverd.
  • Aan de slag met die schnitzels, eetsmakelijk!

Nutrition

Calories: 150kcal
Trefwoord groente, soep, tomaten, tomatensoep
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ontdek meer van Kok met Baard

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.



2 gedachten over “Gevulde tomatensoep”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.