Dit recept is echt heel easy, dus let op voor je het weer zijn we de instructies voorbij.
Allereerst, haal de kip uit de verpakking. Trim de losse stukjes eraf, kijk aan de binnenkant of er niet nog los vet zit
Bestrijk de kip met olijfolie (bbq kwast is prima) zodat de rub beter pakt
Strooi de rub (ik doe dat gewoon uit de pot, niet met eetlepels) over de kip, beetje aandrukken, niet vegen.
Drink dat blikje voor een kwart leeg en druk dan die kip der op
Zet op een plaatje, start de BBQ naar 175 graden indirect
Kip er op, thermometer in de borst, alarm instellen op 73 graden
Ergens gaan zitten wachten tot hij klaar is, de borst 73 graden, de dij mag richting 80.
En dan, als ze klaar is, is het tijd om te serveren. Je kunt knippen met een wildschaar of snijden, dat laat ik aan je eigen fantasie over, lekker was het in ieder geval!