Kabeljauw van de Kamado!

Dat had niemand verwacht, dat ik nog eens iets met vis ging doen. Maar eigenlijk heel logisch, want vette vis is gezond. En aangezien ik ook vet en gezond ben, ja dan moet je wat! Hopla, hier hebbie em;

Gestoomde Kabeljauw

Chilion
Vis, niet echt mijn ding, maar ah ja zo af en toe moet het wel want het is gezond. Nou bleek dus dat een kabeljauw prima te stomen valt met wat groente erbij.
Ik gebruikte hiervoor een gaatjespan, een pizzarooster zou ook moeten werken.
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Equipment

  • Gaatjespan
  • Braadpan / Dutch Oven

Ingrediënten
  

Voor de saus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels creme fraice
  • 2 eetlepels dille
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de vis

  • 600 gram kabeljauw
  • 1 sinasappel
  • 2 grapefruit
  • 1 blokje groente bouillion

Instructies
 

Saus

  • Mayo, creme fraice, dille en citroensap door elkaar heen mengelen in een bakkie en met zout en peper op smaak brengen. Voila, die is klaar.

Kabeljauw klaarmaken

  • In een paar gelijkmatige stukken snijden, kleine stukjes van de staart waar geen "vlees" aanzit mag je weg snijden, daar heb je niks aan.
  • Sinasappel raspen boven de stukjes
  • Zout en peper en eventueel een beetje viskruiden als je dat lekker vind erbij.

BBQ!

  • BBQ op 175 graden
  • Boven op je heat deflector zet je een gietijzeren pan (dutch oven oid) met een liter kokend water in.
  • Daar doe je het groente bouillion blokje bij, de uitgeknepen schillen van de grapefruit en de sinasappel en uiteindelijk ook de schillen zelf.
  • Rooster er overheen.
  • De kabeljauw mag op de gaatjespan en die weer op het rooster.
  • BBQ dicht en na 13/14 minuten even voelen met je vingers of je kabeljauw klaar is.
  • Dat voelen gaat het beste door er met je vinger langs te gaan en te kijken of de stukjes vis los laten. Zoja? Gaar!
Trefwoord bbq, bbq vis, gestoomde vis, kabeljauw, kamado, vette vis, vis, vis dag, vis opbbq


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.