Extreem malse spareribs

Super lekker natuurlijk, spareribs. Maar je hebt ze in zoveel soorten en maten dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen. Ik hou zelf van een beetje kluiven, maar zo nu en dan is het ook lekker als je het bot vast pakt en die zo uit de stukken vlees komt schuiven.

Dat is dus exact wat met deze spareribs gaat gebeuren. Enorm mals en super zacht. Gedaan volgens de 3,2,1 methode en dat werkte dus prima. 3,2,1 staat voor 3 uur roken, 2 uur stoven en 1 uur afgrillen. Alles om en nabij de 110 graden.

Ik heb een hele simpele rub gebruikt, maar wil nog eens gaan experimenteren. Tegen die tijd update ik dit recept er wel mee. Voor nu is deze rub met rib ook heerlijk.

Nodig;

  • 1 kilo sparerib, ongekookt, ongegaard, onbehandeld.
  • Paar eetlepels rub (ik gebruikte hier de MOAR)
  • Paar eetlepels appelsap
  • Aluminum folie
  • Appel of Kers rookhout
  • Geduld

Aan de gang

  • Avond van te voren heb ik de sparerib in 2 delen gesneden omdat het anders niet ging passen in de koelkast, deze delen helemaal ingesmeerd met de rub en dat ging voor de nacht weer de koelkast in.

  • Op de dag der bereiding zelf de Kamado opstoken naar 110 graden, rookhout er in, platesetter erin, rooster erop en je kunt je spareribs gaan roken. 3 uur lang, je hoeft niet te kijken, zolang je temperatuur maar om en nabij de 110 graden zit.

  • Na 3 uur pak je de spareribs goed stevig in met aluminium folie. Ik heb hier een soort van kommetje gemaakt, een flinke scheut appelsap in beide geschonken, het kommetje dichtgevouwen en daar nog weer een paar lagen folie om heen. Dat mag weer 2 uur op de BBQ op 110 graden. Lekker stoven in appelsap.
  • Na 2 uur pak je de spareribs weer uit de folie en dat is MEGA heet, pas op je tengels! Los op het rooster en het laatste uurtje lekker een korst krijgen.

En dan ben je eigenlijk klaar om te gaan eten! Je kunt dat serveren met een lekkere gegrilde salade, of met gestoofde zoeteaardappel salade of natuurlijk gewoon met zelf gemaakte steakhouse frites!

Eetsmakelijk!


1 gedachte over “Extreem malse spareribs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.