Gegrilde salade

Bij een BBQ hoort natuurlijk eigenlijk niet teveel groente en juist heel veel vlees, maar deze salade is zo lekker dat ik hem jullie niet wil onthouden.

Ingredienten

  • Flink snuif grof zeezout
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 3 rode uien (geel kan ook, rood heeft wat meer smaak)
  • Olijfolie

En dan?

  1. Ui boven en onderkant eraf snijden, verder niet schillen.
  2. Als de BBQ op ongeveer 250 graden is, mogen de groenten erop
  3. De puntpaprika’s mogen flink opgestookt worden, een beetje bruine grillstrepen is niet erg, dat is juist de bedoeling. De uien mogen flink opgestookt worden. Als die zwart wordt aan de onder of boven kant is dat niet erg, die snijden we er af.
  4. Als de puntpaprika’s lekker bruine grillstrepen hebben mogen ze eraf. De kroon en het eindpuntje er af snijden en de rest in ringen snijden.
  5. De uien zijn klaar zodra de binnenkant (het hart) er uit lijkt te komen. Deze eruit wippen, boven en onderkant zwarte randen afsnijden en ook de ui in ringen snijden.
  6. De puntpaprika-ringen en ui-ringen samen met de olijfolie en zout in een schaal doen, deze lekker door elkaar husselen, even laten staan (afkoelen) en je hebt een heerlijke salade die prima bij je andere gerechten past.

Smakelijk!


2 gedachten over “Gegrilde salade”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.