Bami

Goeie bami wordt nog lekkerderder met sate en een beetje kroepoek, maar zonder is deze ook goed weg te werken!

Shopping cart:

  • 400 gram groente (Chinese/Thaise, Bami/Nasi pakket of zelf wat snijden, paprika, wortel, prei, witte kool en taugé)
  • 500 gram varkenshaas of kipfilet, beide zijn prima.
  • 2 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 TL laos
  • 2 TL kurkuma
  • 2 TL gemalen korianderzaad
  • 1 TL komijnpoeder
  • 2 TL sambal (meer voor vurige bami natuurlijk)
  • 2 EL ketjap
  • Mie voor 2 personen (300 gram +/-)

Bakken maar!

  • Nou bijna dan, eerst nog even het vlees snijden, 1 teentje knoflook snipperen en die twee samen met de ketjap in een schaal door elkaar werken zodat het even in kan trekken.
  • Kook de mie zoals dat heurt volgens de verpakking
  • Een gebakken eitje, zelfgemaakte saté-saus kun je hier ook wel maken, maar dat is aan jezelf.
  • Ui + andere teentje knoflook snipperen
  • Olijfolie in de pan, ui + knoflook op zacht vuur aanfruiten (glazig ja.)
  • Kip/Varken (en marinade) + kruiden + sambal erbij, grote vlam deronder.
  • Vlees dichtschroeien
  • Groente erbij
  • Als het vlees gaar is (Na 10 minuten zeker wel) mag de (gaar gekookte) mie erbij. Even mee roerbakselen en dan kun je eten.

Eetsmakelijk!


1 gedachte over “Bami”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.