Babi pangang

Babi Pangang
NIET zoals bij de Chinees, maar wel lekker en je weet zelf welke ingredienten je gebruikt, dus misschien… wel lekkerder!
Ik combineerde het met bloemkoolrijst (300 gram p.p.) maar je kunt er natuurlijk ook nasi bij maken of bami of gewoon witte rijst.
Ingrediënten
- 450 gram hamlappen
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- duimpje gember
- 140 gram tomatenpuree
- 3 el chili saus
- 2 el ketchup
- 3 el basterdsuiker
- 2 tl sambal oelek
- 3 el ketjap manis
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 el allesbinder eventueel
- 250 ML water
Instructies
- Ui snipperen, 1 teen knoflook en de gember miniscule stukjes hakken
Marineren!
- Hamlappen in reepjes.
- 1 teen knoflook persen, ketjap, olijfolie en sojasaus in een kommetje, roeren, vlees er in en een uurtje afgedekt, buiten de koelkast laten staan.
Vlam onder de pan!
- Een beetje olie in een klein pannetje en daar mag de ui, knoflook en gember in. Deze even aanfruiten.
- Tomatenpuree in de pan, even meebakken.
- Rest van de ingrediënten er in, behalve de allesbinder.
- Even laten sudderen, minuutje of 10
- Vlees + marinade in een andere pan. Flink hoog vuur en lekker aanbakken.
- Even goed in de gaten houden wat jij lekker vind.
- Ik hou er van om het lekker knapperig te hebben, maar je kunt natuurlijk ook voor wat malser gaan.
- Na de 10 minuten, saus door de zeef over het vlees heen en dan is het 2 minuutjes doorroeren en dan ben je al weer klaar!
- Mocht je de saus wat te dun vinden kun je de allesbinder toevoegen om hem wat dikker te maken.
Nutrition
Calories: 200kcal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Smakelijk!
Ontdek meer van Kok met Baard
Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.
Deze ga ik proberen….ziet er errug verleidelijk uit, neefje.
Ik vroeg Manuel of hij iets als dit, eigen ‘website-achtig-iets’, voor mij wist (als digibeet iets heeeeeel simpels) ik ben klaar met Facebook, komt hij hier mee aan…leuk, leuk, leuk man.