Babi pangang

Babi Pangang

NIET zoals bij de Chinees, maar wel lekker en je weet zelf welke ingredienten je gebruikt, dus misschien… wel lekkerder! Ik combineerde het met bloemkoolrijst (300 gram p.p.) maar je kunt er natuurlijk ook nasi bij maken of bami of gewoon witte rijst.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen
calorieën 200 kcal

Ingrediënten
  

  • 450 gram hamlappen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • duimpje gember
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 el chili saus
  • 2 el ketchup
  • 3 el basterdsuiker
  • 2 tl sambal oelek
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el allesbinder eventueel
  • 250 ML water

Instructies
 

  • Ui snipperen, 1 teen knoflook en de gember miniscule stukjes hakken

Marineren!

  • Hamlappen in reepjes.
  • 1 teen knoflook persen, ketjap, olijfolie en sojasaus in een kommetje, roeren, vlees er in en een uurtje afgedekt, buiten de koelkast laten staan.

Vlam onder de pan!

  • Een beetje olie in een klein pannetje en daar mag de ui, knoflook en gember in. Deze even aanfruiten.
  • Tomatenpuree in de pan, even meebakken.
  • Rest van de ingrediënten er in, behalve de allesbinder.
  • Even laten sudderen, minuutje of 10
  • Vlees + marinade in een andere pan. Flink hoog vuur en lekker aanbakken.
  • Even goed in de gaten houden wat jij lekker vind.
  • Ik hou er van om het lekker knapperig te hebben, maar je kunt natuurlijk ook voor wat malser gaan.
  • Na de 10 minuten, saus door de zeef over het vlees heen en dan is het 2 minuutjes doorroeren en dan ben je al weer klaar!
  • Mocht je de saus wat te dun vinden kun je de allesbinder toevoegen om hem wat dikker te maken.

Nutrition

Calories: 200kcal
Trefwoord babi pangang, chinese babi, hamlap, pangang, varkenvlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!





Ontdek meer van Kok met Baard

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.



1 gedachte over “Babi pangang”

  • 4 sterren
    Deze ga ik proberen….ziet er errug verleidelijk uit, neefje.
    Ik vroeg Manuel of hij iets als dit, eigen ‘website-achtig-iets’, voor mij wist (als digibeet iets heeeeeel simpels) ik ben klaar met Facebook, komt hij hier mee aan…leuk, leuk, leuk man.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.