Groentesoep!
Oh, herfst, winter, stamppot, SOEP! Lekker hoor, vol gooien met groente en je wordt er zelfs gezond als een konijn van! Ook heerlijk als voorgerecht, invriesbaar en gewoon mega-lekker.
Groentesoep
Ingrediënten
- 250 gram soepgehaktballetjes, kant en klaar of zelf maken he!
- 2 flinke uien
- 2 flinke knoflooktenen
- 3 dikke winterpenen
- 2 flinke prei-en
- 1 gele paprika
- 1 puntpaprika
- 1 bos bleekselderij
- 1 pot Struik runderbouillion
- 1 pot Struik kippenbouillion
Instructies
Snijden!
- Ui in ringen
- Knoflook ministukjes of door de pers
- Gele paprika in blokjes
- Puntpaprika in halve ringen
- Winterpenen in blokjes
- Prei in ringen
- Bleekselderij in halve ringen
Pan op vuur!
- Eetlepeltje olie in de pan
- Ui, knoflook, paprika's in de pan, even aanbakken.
- Rest van de soepgroente + bouillon mag erin en dan 2 liter water
- Roeren, aan de kook brengen en dan op zacht vuur door laten koken.
- 15 minuten daarna mogen de gehaktballetjes erin, lekker mee laten sudderen.
- Nog een half uurtje door laten sudderen en je hebt van die heerlijk geurende soep!
Voedingswaarden
Disclaimer
Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.