Kip Pilav!

Oh, zo lekker. Ik heb dit eens geproefd door dat mijn oudste neef (of zijn vrouw!) dit had klaargemaakt. Maar helaas, hoe vaak ik ook zeur om het recept, ze zijn niet van plan om over te brug te komen lijkt het.

Goed voor de creativiteit, zelf maar proberen en gelukt!

Ophalen

  • Flinke ui
  • 400 gr kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika’s
  • 850 ml blik perziken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal

Snijden, hakken bakken!

  • Kip in blokjes
  • Ui snipperen, knoflook fijnsnijden of persen
  • Paprika in blokjes
  • Perzik in blokjes (sap bewaren!)
  • Olie in de pan, knoflook + ui in de pan, aanfruiten.
  • Kip erbij, flink opstoken, moet bruin bakken.
  • Kip rondom bruin = paprika erbij.
  • Paar minuten laten bakken.
  • Perzik en tomatenpuree erbij. Goed doorroeren.
  • Minuutje na de perzik mag ook de ketjap en de sambal erdoor.
  • Doorroeren en dan het sap van de perziken erdoor, niet direct alles, op gevoel tot de saus een saus is. Niet tot het een soep is, dan ben je te ver.
  • 10 minuten rustig door laten koken en dan ben je klaar! Serveren met pinda’s, heerlijk.

Eetze!


1 gedachte over “Kip Pilav!”

  • 4 sterren
    Meer kip, meer ui. Pakje gezeefde tomaat erbij. Scheutje citroensap. Kip kruiden met kipkruiden.
    En die paprika.. hoort niet maar is wel lekker en gezond.

    En na de ui/knoflook de pan leegmaken, anders heb je zwarte ui..

    Nooit gehoord dat je het recept wilde.. wel dat je hier nog moet komen eten en dan pilav…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.