Spinazie stamppot

Ik had veel te veel verse bladspinazie gekocht voor m’n ochtend omlet met spinazie en de einddatum kwam al weer in zicht wat betreft houdbaarheid. Een goed stuk vlees was al in bereiding en aangezien het weer allemaal wat minder is buiten leek het me best leuk om voor het eerst in het leven een spinazie stamppot te maken. En lekker dat die was! Vooral de extra toevoegingen maakten het bijzonder.
Vegetarisch kan natuurlijk prima zonder het spek, maar dat is aan jezelf. Zonde.

Klaarleggen

  • 800 gram aardappels
  • 600 gram verse bladspinazie
  • 130 gram zongedroogde tomaatjes
  • 300 gram spekreepjes
  • halve EL italiaanse kruiden

Koken

Eigenlijk is dat heel simplistisch.

  • Je schilt, wast en halveert (of kwartieert) de aardappels, die kook je tot ze gaar zijn.
  • Ondertussen snij je de spinazie in grove stukken, bak je de spek aan en snij je, nadat je ze hebt laten uitlekken de tomaatjes ook in stukken.
  • Aardappels gaar, afgieten en de spinazie erbij in. Even door elkaar roeren, dan mag het spek en de tomaatjes erbij en wordt het tijd om te stampen.
  • Als je dat min of meer grof klaar hebt gooi je de italiaanse kruiden er door, roer je nog eens om.
  • Laatste stamp ronde, lekker fijn stampen, eventueel wat spekvet er door voor het smeuiger maken en dan maar serveren!

Eetsmakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.