Stoofvlees

De lekkerste ooit. Natuurlijk.

Nodig?

  • Runder braadlappen (ongeveer 500 gram voor 2 personen. Tenminste. Als je vrouw niet zoveel vlees eet. Anders 400 gram per persoon.)
  • Tomatenpuree blikje (75gram)
  • 340 ml runderbouillon
  • Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 150 gram bakboter
  • 1 bier
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel balsamico azijn (gewone azijn mag ook.)

Vanaf hier is het vrij simpel;

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Smelt de boter in de pan (minder mag trouwens ook, maar ik vind het altijd wel een lekkere smaak aan de jus geven)
  • Half hoog vuur vlees in de pan, even zout en peper naar smaak over het vlees heen rommelen.
  • 3 minuten per kant bakken
  • Ui en knoflook in de pan erbij, half hoog vuur houden, beetje door elkaar roeren, ui beetje glazig laten worden.
  • Vuur naar beneden, tomatenpuree, laurier, kruidnagel toevoegen. Door roeren en dan de runderbouillon toevoegen.
  • Glas van de bouillon vullen met water tot ongeveer driekwart en ook dit in de pan.
  • Roeren, vuur op standje kneiters heet, wachten tot het kookt.
  • Pan op kleinste pit, laagste stand, deksel erop en 2,3,4,5 uur laten sudderen.
  • Na een uurtje de balsamico azijn er door.
  • Na 2 uur is het erg mals, na 5 uur valt het uit elkaar. Ik hou de 3 uur ongeveer aan normaal.
  • Klaar met sudderen? Lepel mosterd er door roeren en serveren.
  • Nou is er 1 ingredient niet gebruikt en je mag zelf invullen wanneer je die toe moeten voegen aan je eigen lichaam. Want ja, de kok heeft soms ook wat nodig.

Smakelijk!


1 gedachte over “Stoofvlees”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.