Thai Green Curry

Met de heerlijke kruiden van Johnny Boer kun je enorm variëren en leuke gerechten maken. Vandaag maken we echte Thaise Curry met de Thai Green Curry kruiden van Johnny.

Ingredienten voor 2-3 personen;

  • Kipfilet ongeveer 400gram, meer is altijd beter.
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • duim gember
  • eetlepel korianderblad
  • 1.5 eetlepel Thai Green Curry van Sjonnie. (Vanaf nu TGC)
Afbeeldingsresultaat voor jonnie boer thai green curry
  • 400 gram Oosterse wokgroente. Kun je ook zelf maken natuurlijk met paprika, wortel, bamboo, boontjes etc. Knoei wat aan of koop een zak bij de winkelt.
  • 200ml kokosmelk
  • 2 scheutjes sesamolie
  • 2 theekopjes rijst
  • 2 flesjes bier
  • Als je van pittig houdt, pepersssss (naar keuze chili, madam jeannete, Caroline Reaper etc)
    • Bij puntje 2 kun je er 2 (of minder of meer) toevoegen.
    • Bij puntje 11 kan er ook nog wel 1 bij.

Lets go!

  1. Flesje bier 1 openen en lekker opdrinken voor je gaat koken. Tijd zat voor je moet eten.
  2. Mocht je voor je eigen groente gaan, zorg dan dat je de lastig garende groente klein snijdt of alvast even aan de kook brengt voor een paar minuten in een aparte pan met water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wortels
  3. Pel en schil de ui, knoflook en gember en hak het een beetje grof met een mes.
  4. Doe de ui, knoflook, gember, koriander, 1 scheut sesamolie en de TGC kruiden in de keukenmachine en laat dit fijn rondmalen tot het een gladde pasta is. Korrelige structuur is dus niet goed.
  5. Snij ondertussen de kip in blokjes.
  6. Andere scheut sesamolie in een braadpan.
  7. Ik zou ongeveer hier de rijst gaan koken, dan kom je qua tijd wel lekker uit.
  8. Inhoud van de keukenmachine noemen we nu de Curry Paste. Dat mag ook direct de pan in.
  9. Ff flink opstoken, in de hens met die bende, na een minuut stikheet zwetend boven die pan hebben staan roeren zodat t maar niet aan fikt pak je een flesje bier en drink je dat op.
  10. Kip in de pan, mooi bruin bakken, niet aan laten branden.
  11. Oosterse wokgroenten pakket erbij en dat even onder af-en-toe-voorkomen-dat-t-zwart-wordt roeren in de pan op zacht vuur.
  12. Kokosmelk erbij en even (5-10 minuten) laten sudderen.
  13. Opdienen met witte wijn of een fris biertje en dan hard schreeuwen;

NASSEN!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.