Kipcurry met Mango!
Lekker man, vooral als je nog veel ongebruikte mango’s hebt liggen en niet weet wat je er mee moet. En anders ook wel. En gezond!
Kipcurry met Mango
Ingrediënten
- 1 mango
- 1 ui
- 1 rode peper
- duim gember
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel djintan komijnzaad
- 1 theelepel ketoembar korianderzaad
- 2 eetlepel sesamolie of olijfolie, zeurdert
- 1 eetlepel citroensap
- Halve kaneelstok
- 400 milliliter kokosmelk
- Flinke hand cashewnoten.
- 2 bosuien hoeft niet, wel lekker
Instructies
- 1 el olie in de pan, kip in blokjes erbij frutten, ff bruinbranden en de kip er weer uit.
- Nog een el olie in de pan en dan de ui, peper, knoflook en gember voor 2 minuten even aanbakken.
- Kruiden & kaneelstok er door, even warm maken.
- Kip + kokosmelk er door, 10 minuten zachtjes laten sudderen.
- Mango + bosui er door, kaneelstokje eruit, goed roeren.
- Cashewnoten + citroensap er door (of voor op tafel bewaren). Minuutje rondwiemelen en klaar is kees, smakelijk!
Voedingswaarden
Calories: 350kcal
Disclaimer
Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!
Smakelijk!