Kipcurry met Mango!

Lekker man, vooral als je nog veel ongebruikte mango’s hebt liggen en niet weet wat je er mee moet. En anders ook wel. En gezond!

Nog hebben liggen

  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • duim gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl djintan (komijnzaad)
  • 1 tl ketoembar (korianderzaad)
  • 2 el sesamolie (of olijfolie, zeurdert)
  • 1 el citroensap
  • Halve kaneelstok
  • 400 ML kokosmelk
  • Flinke hand cashewnoten.
  • 2 bosuien (hoeft niet, wel lekker)

Klaarmaken

  • 1 el olie in de pan, kip in blokjes erbij frutten, ff bruinbranden en de kip er weer uit.
  • Nog een el olie in de pan en dan de ui, peper, knoflook en gember voor 2 minuten even aanbakken.
  • Kruiden & kaneelstok er door, even warm maken.
  • Kip + kokosmelk er door, 10 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Mango + bosui er door, kaneelstokje eruit, goed roeren.
  • Cashewnoten + citroensap er door (of voor op tafel bewaren). Minuutje rondwiemelen en klaar is kees, smakelijk!

Smakelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.