Kipcurry met Mango!

Lekker man, vooral als je nog veel ongebruikte mango’s hebt liggen en niet weet wat je er mee moet. En anders ook wel. En gezond!

Kipcurry met Mango

Chilion
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch, Indiaas, Oosters
Porties 4 personen
calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • duim gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel djintan komijnzaad
  • 1 theelepel ketoembar korianderzaad
  • 2 eetlepel sesamolie of olijfolie, zeurdert
  • 1 eetlepel citroensap
  • Halve kaneelstok
  • 400 milliliter kokosmelk
  • Flinke hand cashewnoten.
  • 2 bosuien hoeft niet, wel lekker

Instructies
 

  • 1 el olie in de pan, kip in blokjes erbij frutten, ff bruinbranden en de kip er weer uit.
  • Nog een el olie in de pan en dan de ui, peper, knoflook en gember voor 2 minuten even aanbakken.
  • Kruiden & kaneelstok er door, even warm maken.
  • Kip + kokosmelk er door, 10 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Mango + bosui er door, kaneelstokje eruit, goed roeren.
  • Cashewnoten + citroensap er door (of voor op tafel bewaren). Minuutje rondwiemelen en klaar is kees, smakelijk!
Trefwoord aziatische curry, kip curry, kip mango, mango curry

Smakelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.