Gegrilde Asperges

Zo gauw het seizoen van het witte goud weer aanbreekt koop ik veel te veel van die dingen en moet ik ze allemaal alleen opeten, want mijn lieftallige prinses lust de krengen niet eens. Op die manier wordt je wel creatief en kwam ik na wat verpeste versies op heerlijke asperges tijdens m’n BBQ!
Het is ook nog eens super simpel dus lets go.

Gegrilde Asperges van de BBQ

Chilion
Heerlijk dat witte goud, met een beetje goede kruiden en olijfolie uit Italië worden ze nog lekkerder. Als je ze dan ook nog eens op de BBQ bereid dan krijgen ze naast de kruiden ook nog een vleugje houtskool geur en smaak mee. Niet moeilijk om te maken, wel om vanaf te blijven. Dus eigenlijk is 6 asperges niet genoeg voor 6 personen, maar als je nou nog meer lekkere hapjes maakt komt het vast goed. Hoe je het ook doet, eetsmakelijk in ieder geval!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen
calorieën 50 kcal

Equipment

  • BBQ

Ingrediënten
  

  • 6 witte asperges
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel italiaanse kruiden

Instructies
 

Voorbereiding

  • Pak een klein kommetje en doe daarin de italiaanse kruiden en de olijfolie, even door elkaar mengen en dan laten trekken voor een minuut of 5
  • Schil ondertussen de asperges, kop en kont mogen eraf.

Marineren

  • Asperges even wassen en dan op een plat bord
  • De italiaanse olie mag er overheen, met een kwastje kun je dat heel leuk gelijkmatig verdelen
  • Even laten trekken

BBQ!

  • En dan op de BBQ op 250 graden, indirect, af en toe draaien
  • Een bruin jasje is lekker, een zwart jasje is niet zo lekker.
  • Prik met een vork in het uiteinde van de asperges, als je er makkelijk doorheen prikt en zacht aanvoelt zijn ze gaar. Ook kun je het controleren door met een vork 1 asperge eruit te scheppen en op je vork te laten balanceren, buigt de asperge lichtjes door dan is deze goed.
Trefwoord asperges, bbq, gegrilde asperges, grillen, groenten, italiaanse kruiden, kamado, wit goud


Smikkelen maar!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.