Gegrilde Asperges
Zo gauw het seizoen van het witte goud weer aanbreekt koop ik veel te veel van die dingen en moet ik ze allemaal alleen opeten, want mijn lieftallige prinses lust de krengen niet eens. Op die manier wordt je wel creatief en kwam ik na wat verpeste versies op heerlijke asperges tijdens m’n BBQ!
Het is ook nog eens super simpel dus lets go.
Gegrilde Asperges van de BBQ
Equipment
- BBQ
Ingrediënten
- 6 witte asperges
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepel italiaanse kruiden
Instructies
Voorbereiding
- Pak een klein kommetje en doe daarin de italiaanse kruiden en de olijfolie, even door elkaar mengen en dan laten trekken voor een minuut of 5
- Schil ondertussen de asperges, kop en kont mogen eraf.
Marineren
- Asperges even wassen en dan op een plat bord
- De italiaanse olie mag er overheen, met een kwastje kun je dat heel leuk gelijkmatig verdelen
- Even laten trekken
BBQ!
- En dan op de BBQ op 250 graden, indirect, af en toe draaien
- Een bruin jasje is lekker, een zwart jasje is niet zo lekker.
- Prik met een vork in het uiteinde van de asperges, als je er makkelijk doorheen prikt en zacht aanvoelt zijn ze gaar. Ook kun je het controleren door met een vork 1 asperge eruit te scheppen en op je vork te laten balanceren, buigt de asperge lichtjes door dan is deze goed.
Voedingswaarden
Disclaimer
Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.
Smikkelen maar!