Spaghetti Bolognese!

Very gevaarlijk om dat te doen natuurlijk, een echte Italiaan kon het er wel eens niet mee eens zijn. Maar goed, ik ben niet bang voor een Italiaan dus laten we maar gewoon lekker tomaten gaan pureren. Je kunt hier overigens ook Macaroni van maken, zelfs als Lasagne saus zal het wel lekker zijn gok ik. De lekkerste versie is echter gewoon met lange slierten deeg! Neem even de tijd, hoe langer het suddert, hoe lekkerder.

Shoppen;

  • 500 gram gehakt
  • 150 gram spekjes
  • 1 grote ui of 2 kleintjes
  • 4 tenen knoflook
  • Dikke winterpeen (of meerdere dunne)
  • 2 blikken gepelde tomaten (van ~400gram)
  • 140 gram blik tomatenpuree.
  • 250 ml rode wijn
  • eetlepel Italiaanse kruiden

Gangs!

  • Ui snipperen, knoflook pellen en in ministukjes snijden (of door de pers). De wortel raspen in julienne reepjes of gewoon klein snijden.
  • Pan op ’t fire, spekkies erin en 5 minuten op laag vuur laten bakken.
  • Ui erbij in, aanfruiten tot het glazig kijkt op laag vuur.
  • Wortel en knoflook toevoegen, mooi hoog vuur omscheppen.
  • Gehakt erbij, rul bakken, flink blijven omroeren in die pan.
  • Wijn erin, tomaten uit blik ook toevoegen, de grote stukken even kapot drukken.
  • Tomatenpuree er door roeren
  • Tot slot mag er een forse lading zout en peper door, de italiaanse kruiden erin en dan mag het gaan pruttelen.
  • Minstens een uur, anderhalf tot twee uur laat het nog meer tot wasdom komen!

Smakelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.