Kip Kerrie

Dit is voor mij een lastig recept want vroeger kregen we thuis de lekkerste kip kerrie ooit. Pa en Ma hadden hier een super duper geheim ingredient voor wat ze bij het zakje van Knorr gooiden. Tot op de dag van vandaag een guilty pleasure om te eten. Ik maak ook een andere versie, zonder pakjes en zakjes en dat is ook erg lekker. Hieronder vertel ik je hoe.
Lekker hierbij zijn zoute pinda’s, ik gebruik ze in verhouding 1/3 rijst, 1/3 saus en 1/3 pinda’s, dat zal niet iedereen waarderen dus de hoeveelheid laat ik aan jezelf. Wat ook lekker hierbij is zijn ananasschijven en halve perziken. Thuis kregen we er altijd van beide minimaal 1. Ik ruilde mijn perzik altijd tegen de ananas van mijn zusje want die perzik vond ik helemaal niet lekker. Je merkt het wel, mijn liefde voor eten komt al van vrogâh, van tuus.

In je winkelmandje;

  • 400 gram kipfilet (meer is beter)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 (of 3) Paprika’s (naar keuze, rood, groen, geel. Doe is gek, neem ze allemaal!)
  • 2 teentjes knoflook
  • half duimpje gember
  • 1 grote ui of 2 kleintjes
  • 4 lente uitjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels kerriepoeder (liefst pittige)
  • 2 eetlepels gembersiroop (als finishing touch.)
  • 1 eetlepel allesbinder

Aan de slag

  • Messen slijpen, want een bot mes is gevaarlijk en stomweg ook niet vriendelijk.
  • Kip in blokjes, ui snipperen, knoflook en gember in kleine stukjes, lente ui in ringetjes, paprika in stukjes en je vingers heel.
  • Kip in een schaal samen met wat peper, wat zout en de helft van de kerriepoeder, even door elkaar en laten trekken
  • Boter in de pan, als de boter belletjes begint te blazen, kip erin.
  • Kip goudbruin bakken in minuutje of 2 a 3, dan kip uit de pan.
  • Beetje boter of olie extra in de pan en dan de ui, gember, knoflook, sambal en de rest van de kerriepoeder erin. Even de ui glazig laten worden en dan de paprika erbij in. Eventjes aanbakken in een minuutje of 3.
  • De allesbinder mag er door. Even doerroeren.
  • Nu mag de kip, de kokosmelk en de lente ui er doorheen. Aan de kook brengen en dan op laag vuur, deksel op de pan nog even 10 minuten tot kwartiertje sudderen, af en toe doorroeren.
  • Gembersiroop erdoor heen roeren, 1 minuut doorkoken en dan;

AAN TAFEL!

[sibwp_form id=1]


Ontdek meer van Kok met Baard

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.