Smokey Whisky Hotwings
admin
G-R-U-W-E-L-I-J-K lekker. En met dat statement beginnen we gewoon direct met de voorbereiding, want je hebt wel ff tijd nodig. Of eigenlijk zijn je hotwings dat, ze moeten heet worden, helemaal terugkoelen en dan pas in vuur en vlam je BBQ op.
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 175 kcal
In je digitale winkelmand
- 1000 gram hotwings per persoon natuurlijk....
- 125 milliliter rokerig whisky. Ik gebruik Talisker Skye, maar Smokehead maakt t natuurlijk nog extremer.
- 300 milliliter cola. Ik gebruik Coca Cola Zero, maar dat is aan jezelf natuurlijk.
- 12 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels sambal
- 2 eetlepels cajun kruiden
- 4 fllinke tenen knoflook
Snijden bakken braden husselen!
Knoflook in minimootjes hakken of door de pers
Knoflook, ketchup, sambal, cajunkruiden, cola en whisky in een kom.
Kippenvleugels erin wingen
Minimaal een uur maar beter is langer laten marineren
Braadpan op vuur, hele mikmak er in gieten, aan de "kook" brengen en op laag vuur een half uur laten borrelen.
Van vuur af, rustig af laten koelen, dus niet in de koelkast.
Door het koelen wordt de marinade ook weer wat dikker als het goed is.
BBQ aansteken, salade maken, tafel dekken
De fik erin, op de BBQ beetje marinade bijsmeren als de vleugels kaal lijken en je hebt je eigen echte hotwings.
Calories: 175kcal
Trefwoord bbq, bbq chicken, hotwings, islay hotwings, kamado, kippenvleugels, koken op de bbq, koken op de kamado, smokey hotwings, whisky beef