Menukaart

Ontbijtspek of Bacon

Bij je eitje, door de stamppot, gewoon uit het vuistje, op je boterham, bij je hamburger, waar past dit nou niet bij? Het is leuker en lekkerder om het zelf te maken dan om het uit de supermarkt te halen. Teveel werk, dan kun je 

Zeeuws Spek

Wie kent het niet? Heerlijk op brood, of op een stokbroodje bij de borrel. Eeuwenoud en door de jaren heen vaak aangepast aan de hedendaagse smaak. Heel erg Zeeuws is het ondertussen niet meer. Met ketjap uit ’t Verre Oosten, Mosterd uit Frankrijk, een Viking 

Entrecote Terayaki

Altijd een moeilijke keuze, wat doe je met dat prachtige stuk vlees? Aangezien er in dit huishouden op dit moment een aantal maanden niet door iedereen rood vlees mag worden gegeten toch maar eens proberen of entrecote ook op een andere manier lekker is. En hop, dat is het zeker!

Entrecote Terayaki

admin
Heerlijke oosterse bereiding van entrecote met zelfgemaakte terayaki saus.
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 3 personen
calorieën 750 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram entrecote ander mals rundvlees kan nauturlijk ook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 stengels lente-ui optioneel
  • 1 krop broccoli optioneel

Instructies
 

Saus + Marinade + Snijden

  • Meng de appelsap, sojasaus, honing, sesamolie en het water in een steelpannetje samen met het platgemepte (eerst schillen doh) knoflookteentje.
  • Breng aan de kook en laat een minuutje zachtjes doorkoken.
  • Van t vuur af en even aan de kant zetten.
  • Snij de entrecote tegen de draad in in stukken ter grootte van een duim.
  • Doe 2 eetlepels van de saus die we nu even gebruiken als marinade in een schaal en mik de entrecote hier door heen. Even laten trekken (minimaal 5 minuten).
  • Snij de paprika's in blokjes en de ui in grove stukken. Als je voor de broccoli bent gegaan deze in roosjes snijden.

Koken!

  • Niet vergeten dat je hier rijst bij serveren moet, dus misschien hier ook een keer dat gaan regelen. Redt oe!
  • Pan op hoog vuur met flinke scheut olie (voor oosterse gerechten ga ik voor sesamolie, maar eigen keus)
  • Als de pan heet is, entrecote erin, even rondom bruin aanbakken.
  • Entrecote eruit, met keukenrol of doek of kijk maar hoe even schoonvegen die pan en opnieuw scheut sesamolie in de pan.
  • Broccoli er in, even een minuut of 2 flink roerbakken.
  • Ui en paprika erbij, minuut of 1 doorbakken.
  • Knoflook teentje uit de terayaki saus halen en door de groente in de pan doen.
  • Even laten koken, entrecote + vleessappen er weer door.
  • Minuutje of 5 zachtjes door laten pruttelen en dan de lente ui erdoor roeren.
  • Serveren met rijst en wat sesamzaadjes

Nutrition

Calories: 750kcal
Trefwoord beef terayaki, biefstuk, biefstuk anders, entrecote, entrecote anders, entrecote met rijst, rijst, rund terayaki, rundvlees, terayaki
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Eetsmakelijk!

[sibwp_form id=2]


Avocado Ei ontbijt lunch boterhamding

Als je nu een keer wat anders wilt voor je lunch, of je ontbijt, of je tussendoortje, of wat dan ook, denk dan eens aan een avocado en een ei. Lekker, makkelijk en gezond. Niet dat het om gezond gaat, maar het toeval wil dat 

Gezond ontbijtje

Lekker hoor, zon ontbijtje zonder brood. Gezond is het misschien wel helemaal niet, maar je mist in ieder geval een lading koolhydraten en suiker uit dat brood.

Tis ook in z’n geheel niet lastig, een ei, 60 gram spekkies, beetje blad spinazie en wat nootmuskaat en je krijgt een heerlijk resultaat.

Eerst even het ei in een kommetje breken. Beetje boter in de pan, als dat goed warm is ei er voorzichtig in gieten, vuur op zacht. Dooier niet breken is het mooist vind ik maar dat is ieders eigen. Na een minuut of 3 op zacht vuur nog even omdraaien voor 2 minuten op de andere kant en je ei mag er af.

Pan opstoken, spek erin, even krokant bakken en dan met een schuimspaan eruit scheppen (of gewoon eruit wippen zodat het spekvet in de pan blijft).

Bladspinazie even in de hete pan zodat het wat verschrompelt.

Alles op 1 bord, klein beetje nootmuskaat over de spinazie en voila, lekker ontbijtje!

Goedemorgen!

[sibwp_form id=1]

Kipcurry met Mango!

Een mango kip curry

Spinazie stamppot

Ik had veel te veel verse bladspinazie gekocht voor m’n ochtend omlet met spinazie en de einddatum kwam al weer in zicht wat betreft houdbaarheid. Een goed stuk vlees was al in bereiding en aangezien het weer allemaal wat minder is buiten leek het me 

Kip Pilav!

Oh, zo lekker. Ik heb dit eens geproefd door dat mijn oudste neef (of zijn vrouw!) dit had klaargemaakt. Maar helaas, hoe vaak ik ook zeur om het recept, ze zijn niet van plan om over te brug te komen lijkt het.

Goed voor de creativiteit, zelf maar proberen en gelukt!

Ophalen

  • Flinke ui
  • 400 gr kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika’s
  • 850 ml blik perziken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal

Snijden, hakken bakken!

  • Kip in blokjes
  • Ui snipperen, knoflook fijnsnijden of persen
  • Paprika in blokjes
  • Perzik in blokjes (sap bewaren!)
  • Olie in de pan, knoflook + ui in de pan, aanfruiten.
  • Kip erbij, flink opstoken, moet bruin bakken.
  • Kip rondom bruin = paprika erbij.
  • Paar minuten laten bakken.
  • Perzik en tomatenpuree erbij. Goed doorroeren.
  • Minuutje na de perzik mag ook de ketjap en de sambal erdoor.
  • Doorroeren en dan het sap van de perziken erdoor, niet direct alles, op gevoel tot de saus een saus is. Niet tot het een soep is, dan ben je te ver.
  • 10 minuten rustig door laten koken en dan ben je klaar! Serveren met pinda’s, heerlijk.

Eetze!

[sibwp_form id=1]