Entrecote Terayaki

Altijd een moeilijke keuze, wat doe je met dat prachtige stuk vlees? Aangezien er in dit huishouden op dit moment een aantal maanden niet door iedereen rood vlees mag worden gegeten toch maar eens proberen of entrecote ook op een andere manier lekker is. En hop, dat is het zeker!

Entrecote Terayaki

Chilion
Heerlijke oosterse bereiding van entrecote met zelfgemaakte terayaki saus.
No ratings yet
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 3 personen
calorieën 750 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram entrecote ander mals rundvlees kan nauturlijk ook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml appelsap
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 stengels lente-ui optioneel
  • 1 krop broccoli optioneel

Instructies
 

Saus + Marinade + Snijden

  • Meng de appelsap, sojasaus, honing, sesamolie en het water in een steelpannetje samen met het platgemepte (eerst schillen doh) knoflookteentje.
  • Breng aan de kook en laat een minuutje zachtjes doorkoken.
  • Van t vuur af en even aan de kant zetten.
  • Snij de entrecote tegen de draad in in stukken ter grootte van een duim.
  • Doe 2 eetlepels van de saus die we nu even gebruiken als marinade in een schaal en mik de entrecote hier door heen. Even laten trekken (minimaal 5 minuten).
  • Snij de paprika's in blokjes en de ui in grove stukken. Als je voor de broccoli bent gegaan deze in roosjes snijden.

Koken!

  • Niet vergeten dat je hier rijst bij serveren moet, dus misschien hier ook een keer dat gaan regelen. Redt oe!
  • Pan op hoog vuur met flinke scheut olie (voor oosterse gerechten ga ik voor sesamolie, maar eigen keus)
  • Als de pan heet is, entrecote erin, even rondom bruin aanbakken.
  • Entrecote eruit, met keukenrol of doek of kijk maar hoe even schoonvegen die pan en opnieuw scheut sesamolie in de pan.
  • Broccoli er in, even een minuut of 2 flink roerbakken.
  • Ui en paprika erbij, minuut of 1 doorbakken.
  • Knoflook teentje uit de terayaki saus halen en door de groente in de pan doen.
  • Even laten koken, entrecote + vleessappen er weer door.
  • Minuutje of 5 zachtjes door laten pruttelen en dan de lente ui erdoor roeren.
  • Serveren met rijst en wat sesamzaadjes

Voedingswaarden

Calories: 750kcal
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord beef terayaki, biefstuk, biefstuk anders, entrecote, entrecote anders, entrecote met rijst, rijst, rund terayaki, rundvlees, terayaki
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!

Eetsmakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.