Kipfilet in Champagnesaus

Kipfilet in Champagnesaus

admin
Voor de Christmas Trials probeer ik elk jaar wat dingen uit en dan stel ik uit eindelijk weer wat samen vanuit ervaring en nooit wat nieuws. Dus ik ben dit jaar gewoon de klassiekers gaan uitproberen, wie weet wat het word!
Vandaag aten we kipfilet in champagne saus met verse groente. Vrij machtig dit, dus je hebt niet veel extra nodig.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 718 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 ML Champagne / Prosecco / Cava Gewoon mousserende witte wijn.
  • 100 ML Water
  • 1 brocolli
  • 1 zoete aardappel
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflooktenen
  • mini beetje foelie
  • 400 gram kipfilets (minimaal 200gram p/s)
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 200 gram creme fraiche

Instructies
 

Voorbereiding

  • Kipfilet met de kipkruiden insmeren
  • Ui snipperen, knoflook in schijfjes
  • Zoete aardappel in wassen, schillen en in hockeypucs snijden
  • Brocolli wassen en in roosjes snijden.

Pannen aan!

  • Kip aan alle zeiden bruin bakken
  • Dan de ui & knoflook erin en even glazig laten worden.
  • Nu mag het water, de foelie en de champagne erin, zacht vuur en laten pruttelen voor een minuut of 20.
  • Ondertussen mag de stoompan aan (of gewoon water in een pan aan de kookbrengen). 
  • Zoete aardappel pucks in de stoompan, stomen voor 15 minuten, koken ongeveer 10. Dan de broccoli erbij in, die moet beetgaar, de zoete aardappel gewoon gaar.
  • Na de 20 minuten mag de kip uit de pan, inhoud van de pan zeven, saus opvangen en weer in de pan doen. 
  • Creme fraiche toevoegen aan de pan, net als de allesbinder. Goed door elkaar roeren, kip weer toevoegen en nog lekker 5 tot 10 minuten even laten pruttelen tot de saus indikt.
  • Tafeldekken, inclusief de overgebleven champagne in 2 glazen natuurlijk. 
  • Serveren op bord is het mooist, paar kaarsjes aansteken de kerst-romantiek komt je tegemoet.

Nutrition

Calories: 718kcalCarbohydrates: 54gProtein: 56gFat: 26gSaturated Fat: 12gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 6gTrans Fat: 0.03gCholesterol: 187mgSodium: 446mgPotassium: 2395mgFiber: 12gSugar: 16gVitamin A: 20324IUVitamin C: 278mgCalcium: 317mgIron: 5mg
Trefwoord brocolli, champagne, champagnesaus, kipfilet, kipfilet champagnesaus, prosecco, zoete aardappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ontdek meer van Kok met Baard

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.