Varkenshaas met Kastanjechampignons
Een heerlijk recept met varkenshaas, kastanje champignons, tijm en sjalotten.
Lekker als hoofdgerecht op bijvoorbeeld een kerst tafel.
Varkenshaas, mals stuk vlees met luxeuze uitstraling. En je kunt er zo enorm veel mee. Hier één van mijn favoriete klassiekers, smullen geblazen!
Varkenshaas met Kastanje champignons
Varkenshaas kun je heel erg veel mee, rode wijn saus, iets met port, iets met witte wijn, iets zonder alcohol ontbrak daar nog. Helemaal samen met de kastanje champignons is dat een fantastische combinatie. Champignons zijn natuurlijk smaakmakers pur sang dus die vond ik met de tijm en sjalotten hier wel prima bij passen. Heb je nou geen sjalotten of geen zin om ze te halen, je kunt het ook met een rode ui doen. Lijkt wel wat op elkaar. Sjalotten zijn natuurlijk mooier, maar vooruit, je mag het verwisselen hier. Zelf weten. Eetsmakelijk in ieder geval, prima idee als hoofdgerecht op een kersttafel he.
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 500 gram varkenshaas
- 200 gram kastanje-champignons
- 4 takjes verse tijm
- 2 sjalotjes
- 30 gram kruidenboter
- Beetje peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Hak de tijm, snij de kastanje-champignons in grove plakjes en de snij de sjalotten in ringen
- Bestrooi de varkenshaas met wat tijm en peper.
- Smelt de boter in de pan en leg de varkenshaas erin. Bak de varkenshaas in circa 3 tot 4 minuten rondom bruin.
- De varkenshaas uit de pan, in de ovenschaal, laat de boter in de pan.
- Nu mogen de champignons en de rest van de tijm samen met de sjalotten nog even 3 tot 4 minuten bakken in de pan. Giet de champignons, de tijm en de sjalotten vervolgens samen met de overgebleven boter in de ovenschaal bij de varkenshaas.
- 15 minuten in de oven, daarna 10 minuten laten rusten in een plakken snijden.
- Als je hier je vingers niet bij op eet heb je wat fout gedaan
2 gedachten over “Varkenshaas met Kastanjechampignons”