Oerhammetjes

De zomer komt er aan, heerlijke blikvanger en smakelijk hapje!

Oerhammetjes

Chilion
Als je even de tijd hebt kun je met weinig moeite heerlijke varkenshammetjes optafel toveren. In de VS noemen ze het pigwings, in Nederland bezigen we vooral de term oerhammetjes. Hoe je het ook wilt noemen, ze zijn kei lekker.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen
calorieën 200 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 oerhammetjes
  • 2 eetlepels Nasq Pork Rub of een andere varkensrub natuurlijk. Ik vind deze het lekkerst (https://www.nasq.nl/product/nasq-bbq-pork-rub/)
  • 50 gram boter roomboter is het lekkerst, maar heb je dat is boterhamboter ook best.
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 eetlepel honing
  • 2 chuncks rookhout appel of kers

Instructies
 

  • Barbeque klaar maken voor 120 graden indirect
  • Dan de oerhammetjes klaar maken, kleine uitsteeksels eraf halen, netjes trimmen
  • Oerhammetjes lekker in rubben, vergeet de randjes niet. Oh en rubben betekend niet wrijven.
  • Rookhout in de BBQ, platesetter erin en hammetjes erop.
  • Na 2 uur kunnen de hammetjes in een aluminum schaaltje. Daar kun je de boter in 2 stukjes inleggen, de honing kun je gewoon over de hammetjes heen draperen.
  • Een vol uur terug in de BBQ
  • Oerhammetjes uitpakken, vang het vocht op (pas op heet) en dan op gewoon op het rooster leggen. Insmeren met het vocht met een kwastje oid. Heb je dat niet werkt een lepel natuurlijk ook. Na het smeren even keren en andere kant ook insmeren.
  • Doe dit om de 10 minuten 3 kwartier lang. Let op dat je BBQ niet te heet wordt door het druppen.
  • De oerhammetjes mogen er af. Even laten rusten en smullen maar.
Trefwoord bbq, beenham, oerham, oerham bbq, pig bbq, pigwing, varkensvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.