Beefribs

Laat je BBQ-hart sneller kloppen met deze heerlijke beefribs, bereid met aandacht en liefde. Dit stoere stuk vlees is niet alleen een waar genot om te eten, maar het is ook een genot om te bereiden. Volg deze eenvoudige stappen, waarbij we ons richten op het trimmen, kruiden, langzaam grillen en inpakken van de ribben om ze perfect mals te maken.

De beefribs zijn prachtig om te zien, met hun indrukwekkende formaat en de aantrekkelijke ruitjespatroon die we in de achterkant snijden. Dit patroon is niet alleen voor de esthetiek, het zorgt er ook voor dat het lastige membraan, dat vaak moeilijk te verwijderen is, geen problemen meer oplevert.

De door jou gekozen rub voegen we toe voor die extra kick en persoonlijke touch. Dit vlees bereiden we met alle liefde en zorg op de pelletgrill, maar een kamado of Weber doet het ook uitstekend. Het geheim zit hem in het indirect grillen op een stabiele temperatuur van 107 graden, waardoor de ribben rustig hun weg vinden naar de perfecte kerntemperatuur.

Na een uurtje of twee in hun aluminium jas, bereiken de ribben de gewenste temperatuur van 90 graden. Maar vergeet niet, voelen is weten! Je wilt dat je thermometer of satéprikker erin glijdt alsof het boter is. Dat is het teken dat jouw beefribs klaar zijn om uitgepakt en aangesneden te worden.

Of je deze beefribs nu als pronkstuk in het midden van de tafel zet of ze gebruikt als een heerlijke “side-dish” bij een tafel vol kleine gerechtjes, ze zullen ongetwijfeld indruk maken. Duik in dit recept en geniet van de reis van de bereiding net zo veel als het moment van proeven. Smakelijk eten!

Beef Ribs

Chilion
Lekker voor een doordeweekse maaltijd erbij.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 2 personen
calorieën 150 kcal

Ingrediënten
  

 • 700 gram beefribs

Keto rub

 • 3 eetlepels Traeger Coffee Rub

Carnivoor rub

 • 2 eetlepels zeezout Liefst Keltisch
 • 1 eetlepel gemalen peper

Instructies
 

Ribben voorbereiden

 • Trim het vlees, harde stukken vet er af, zilvervlies / silverskin verwijderen.
 • Snij de achterkant kruislings in, ruitjespatroon. Dit zorgt er voor dat het membraam wat je er erg slecht vanaf krijgt niet meer in de weg zit.
 • Strooi de rub over het vlees, begin aan de onderkant, vergeet de zijkantjes niet en tot slot je boven/presentatie kant.

Pellet Grill!

 • Of kamado of webertje of wat dan ook. Anyway, indirect, 107 graden. Een mooie temperatuur om rustig naar de 60 kern te gaan.
 • Op het rooster, indirect dus, met een kernthermometer (of na een uur elk kwartier checken).
 • Bij 60 graden kern temperatuur mag hij er af en inpakken maar. Aluminium folie er om heen en terug op het rooster.
 • Na verloop van tijd (2 uurtjes) is je kern temperatuur rond de 90. Dan wil je gaan voelen of je termometer (of sateprikker!) er overal in glijd als boter. Is dat zo? Er af. Anders nog eens proberen na 10 minuten.
 • Na het er af halen de folie loshalen (WARM!) Let op, er komt vloeistof uitlopen. Die wil je bewaren en even uit laten dampen.
 • 10 minuten later is het aansnijden geblazen. De vloeistof is perfecte jus, of sausje voor je over ribben.

Voedingswaarden

Calories: 150kcal
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord beef ribs, beef ribs kamado, beef terayaki, rund terayaki, runder rib, spareribs rund
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.