Beefribs
Stukje vlees maar toch eens wat anders dan stoofvlees. Ziet er al stoer uit en smaakt ook goed. Leuk als “hoofd” stukje vlees, maar misschien nog wel leuker als een “side-dish”. Want zeg nou zelf, een tafel vol met allerlei kleine gerechtjes, daar past dit prima tussen!
Beef Ribs
Lekker voor een doordeweekse maaltijd erbij.
Ingrediënten
- 700 gram beefribs
- 3 eetlepels rub naar keuze
Instructies
Ribben voorbereiden
- Trim het vlees, harde stukken vet er af, zilvervlies / silverskin verwijderen.
- Snij de achterkant kruislings in, ruitjespatroon. Dit zorgt er voor dat het membraam wat je er erg slecht vanaf krijgt niet meer in de weg zit.
- Strooi de rub over het vlees, begin aan de onderkant, vergeet de zijkantjes niet en tot slot je boven/presentatie kant.
Pellet Grill!
- Of kamado of webertje of wat dan ook. Anyway, indirect, 107 graden. Een mooie temperatuur om rustig naar de 60 kern te gaan.
- Op het rooster, indirect dus, met een kernthermometer (of na een uur elk kwartier checken).
- Bij 60 graden kern temperatuur mag hij er af en inpakken maar. Aluminium folie er om heen en terug op het rooster.
- Na verloop van tijd (2 uurtjes) is je kern temperatuur rond de 90. Dan wil je gaan voelen of je termometer (of sateprikker!) er overal in glijd als boter. Is dat zo? Er af. Anders nog eens proberen na 10 minuten.
- Na het er af halen de folie loshalen (WARM!) Let op, er komt vloeistof uitlopen. Die wil je bewaren en even uit laten dampen.
- 10 minuten later is het aansnijden geblazen. De vloeistof is perfecte jus, of sausje voor je over ribben.