Kipnuggets uit de oven

Een algemeen idee dat al langer rond zwerft door allerlei kanalen die ik volg. BBQ versies, oven versies, zelfs een sous-vide versie voorbij zien komen. Het werd tijd dat ik zelf aan de slag ging. Dat mijn oven daarna nooit meer een magnetron functie wilde kon ik niet voorzien en ik snap het ook nog steeds niet.

Je kunt natuurlijk altijd de BBQ gebruiken voor wat rooksmaak, maar dit beviel eigenlijk wel prima. Zo prima dat de foto’s…. naja, halverwege het opeten zijn gemaakt.

Nacho Kipnuggets uit de oven

Je kunt bij de McDrek natuurlijk heerlijke kipnuggets halen, maar deze zijn echt lekkerder. Crunchy, dus een stevige bite en je kunt ze zo pittig maken als je zelf wilt!
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 189 kcal

Ingrediënten
  

Basis

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 zak nacho chips 200 gram oid
  • 4 eetlepels melk
  • 4 eetlepels van de rub hieronder. Of maak je eigen rub, dat is ook leuk.

Voor de rub

  • 4 eetlepels zeezout
  • 3 eetlepels rietsuiker of basterd
  • 3 eetlepels zwarte peper
  • 2 eetlepels gerookt paprika poeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepel cayennepeper ja, of meer naar smaak
  • 1 theelepel cajun ja, of meer naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de kip in forse chunks, haal loszittende velletjes of uitsteeksels weg
  • Doe de eieren melk en 2 eetlepels rub in een kom en meng dit goed door elkaar met een garde.
  • Doe de nacho's in een vijzel en stamp ze fijn. Hoe groffer je het laat, hoe meer crunch je straks hebt. Ik hou van best wel fijn, dat geeft wel knisper maar niet enorme stukken.
  • Maak het je zelf makkelijk en zet alles op een rijtje.
  • Dan gaan we de kipnuggets klaarmaken, pak een stukje filet en haal die door de bloem. Vervolgens door het ei-melk-rub mengels en dan door de nacho's. Dan leg je hem op je rooster voor in de oven.
  • Dat doe je voor alle stukken kip en als je klaar bent strooi je de andere 2 eetlepels rub over de klaar liggende stukken.
  • De kerntemperatuur moet minimaal 72 graden zijn, als dat behaald is mogen ze eruit om te smikkelen. Bij mij na 18 minuten, wellicht dat een andere oven dat anders doet, dus ik zou rond minuut 15 even gaan prikken. Rond minuuut 20 lijkt me dat je save moet zitten.

Nutrition

Calories: 189kcal
Trefwoord doritos, kip nugget, kip oven, nacho, nacho kipnuggets, oven
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ontdek meer van Kok met Baard

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.



3 gedachten over “Kipnuggets uit de oven”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.