Pulled pork

De lange dagen komen er aan, zijn onderweg en wij gaan verhuizen straks. En heel veel klussen. En omdat je mensen die belangeloos komen helpen moet koesteren en zoveel mogelijk in de watten moet leggen heb ik mijn uiterste best gedaan op een mooie batch pulled pork.

Immers, a’j kommt zol’j t goed hebbn!

Pulled Pork

Chilion
Boston Butt of Procureur, beide heerlijk voor een broodje pulled pork. Of gewoon, los. Allerlei variaties te bedenken op hoe het eet natuurlijk, maar voor die tijd maar even maken. Met dit recept moet dat lukken. In dit geval was het bedoeld voor onze verhuizers, die moet je tevreden houden natuurlijk. Ook voor een aantal bruiloften mocht al eens de catering verzorgen en ook dan heb je dit soort huge ass stukken nodig.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 25 personen
calorieën 50 kcal

Equipment

 • 1 mixer met normale haken HUH! Ja, wacht maar af.

Ingrediënten
  

 • 5 kilo boston butt of procureur, maar boston butt heeft een bot. Leuker.
 • 1 flinke lading pulled pork rub of gewoon, varkens rub.
 • 500 ml bbq saus

Instructies
 

 • We beginnen met het bijtrimmen van de boston butt, droogdeppen en vervolgens inwerken met de kruidenrub. Vergeet de randjes en kantjes niet.
 • De boston butt mag nu de hele nacht in de koelkast om de rub in te laten trekken.
 • De volgende ochtend wil je vroeg beginnen met zo'n groot stuk. BBQ indirect naar 120 graden, kernthermometer instellen op 68 graden en die erin.
 • Nu wordt het wachten, bij mij duurde het een uurtje of 5. De kruiden mogen lekker stevig op het vlees zitten, Een echte korst is lekker. Die werk je straks door alles heen dus is fijn.
 • Zit de kerntemperatuur op 68 graden, en zit de kruidenkorst goed vast, OF ben je ruim de 6 uur voorbij wordt het tijd om te kwasten en in te pakken.
  Je pakt je BBQ saus en smeert alles waar je goed bij kunt in met een kwastje oid.
 • Vervolgens inpakken; Dat kun je doen in puur aluminium folie, zorg dan dat je dat stevig genoeg doet zodat het niet scheurt of blijft plakken aan het rooster. Ik doe het altijd in mijn enorme skillet zodat ik alleen de bovenkant hoef af te dekken. Scheelt me veel aluminium folie en veel werk. Ook ben ik nooit mijn delicious vocht kwijt. Ook fijn.
 • Terug op de BBQ en de kernthermometer er weer in. Stel die in op 88 graden.
 • Na een uurtje of 4 a 5 zou die daar ongeveer moeten zijn. Vanaf daar ga je prikken met een andere kernthermometer of sateprikker oid. Als het voelt als boter en er geen weerstand is is het BBQ'n voorbij. Niet te blij worden, nu begint het pas.
 • Zorg dat je je aluminum folie terugslaat voor een minuut of 10 zodat het garen stopt. Na die 10 minuten weer dichtmaken of nieuwe folie.
 • Dan een uurtje laten rusten, de sappen moeten zich verdelen. Na het rusten kun je gaan trekken. Dat kan met 2 vorken of met zo genaamde meat claws. Beide is serieus veel werk op zo'n groot stuk vlees. Ik heb een 3de manier gevonden en dat is echt serieus ideaal. Kijk maar eens bij de benodigheden hierboven….. succes!
 • Serveren op een wit bolletje met een beetje sla en BBQ saus natuurlijk.
 • Heb je over? Vacuumeren en dan lekker in de vriezert. Opwarmen au-bain-marie. Als je 500 gram in 1 zak hebt duurt het opwarmen ongeveer 20 minuten. Zo doe ik het dus.

Voedingswaarden

Calories: 50kcal
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord bbq, boston butt, broodje pulled pork, low&slow, pork low&slow, procureur, pulled pork, pulled varken, varken
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.