Ajam Pangang (Chicken Tonight)
Wie kent ze niet, die makkelijke potten van de superduper, je bakt wat kip aan, flikkert der 1 of 2 potten in, kookt wat rijst en dan aan tafel! Helaas, bulten suiker, kilo’s e-nummers en nog een lading rotzooi als bonus. Is allemaal niet nodig. Deze saus maak je in grote porties per keer, stop je in inmaakpotten terwijl ze net niet meer koken, pot op de kop, deksel zegt “klik”, vacuum verpakt en je kunt ze minstens 6 maanden bewaren. Dus je hebt je eigen chicken tonight potten, maar dan veilig! Wil je dat doen moet je het recept hieronder maken, maar dan zonder de kip, die kun je beter toevoegen als je het ook echt gaat eten.
En wil je het gewoon vandaag eten, geen gezeur? Nou, dat kan toch prima? Eetsmakelijk alvast 😉
Ajam Pangang
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 wortels
- 1 paprika als je puur de pot na wilt maken dit weglaten
- 1 duimpje gember
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 70 gram tomatenpuree
- 1,5 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels uitgelekte Atjar Tjampoer
- 250 milliliter puur ananassap
- 1 scheutje gembersiroop
- 500 gram rijst +/- 4 personen
Instructies
- Snijd de wortel in julliene reepjes en zet die meteen op kokend water.
- Snipper de ui
- Blokker de paprika (ja blokjes dus)
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Olie in de pan, kip bruin bakken
- Tomatenpuree en ui erbij mikken, even aanfikken
- Wortel uit laten lekken en dan toevoegen aan de kip-pan
- Paprika, chilipoeder, ketjap, atjar en ananassap toevoegen, 10 minuten laten sudderen ongeveer
Nutrition
SMAKELIJK!
Ontdek meer van Kok met Baard
Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.