Kalkoenborst

Een van de belangrijkste principes van zowel het carnivoor als het KETO dieet is het beperken van de inname van koolhydraten, met name suikers. Dit recept past perfect in die filosofie. Met alleen kalkoenborstfilet als hoofdingrediënt, gekruid met een simpele rub van Keltisch zeezout en verse zwarte peper, bevat dit gerecht namelijk 0 suikers. Ja, je leest het goed – 0 suikers!

Niet alleen dat, maar kalkoenborst is ook een geweldige bron van hoogwaardige eiwitten, wat belangrijk is voor spieronderhoud en herstel. En met de rokerige, hartige smaken van de kalkoen, gecombineerd met de fruitige hint van appelhoutrook, zul je nauwelijks merken dat je een dieet volgt!

Dit recept is eenvoudig, smaakvol en voedzaam, en het maakt een prachtige afwisseling of tussendoortje in je carnivoor of KETO dieet. Het bewijst dat je, zelfs als je een beperkt dieet volgt, nog steeds kunt genieten van een scala aan heerlijke smaken. En het beste van alles? Je hebt er alleen je Kamado, een kernthermometer en een paar basisingrediënten voor nodig. Een win-win situatie, als je het mij vraagt!

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om die Kamado aan te steken, je kalkoenborst te kruiden, en je voor te bereiden op een ware smaakexplosie. Eet smakelijk!

Gerookte Kalkoenborst op de Kamado

Voor door salades, op brood of lekker uit de vuist.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 50 plakken
calorieën 16 kcal

Equipment

  • Kamado
  • Vleesthermometer
  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 kalkoenborstfilet ongeveer 1,5 kg
  • 2 eetlepels Keltisch zeezout
  • 1 eetlepel verse zwarte peperkorrels
  • Water om de kalkoenborst te bevochtigen
  • 2 chunks Appel rookhout

Instructies
 

  • Mik het Keltisch zeezout en de verse zwarte pepers in de keukenmachine. Maal dit tot een mooie rub.
  • Steekdie Kamado van je in de hens, indirecte opstelling. Doeltemperatuur is 110 graden Celsius. Laat lekker roken met appel rookhout. Plaats je kernthermometer in de BBQ, zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden zonder het deksel te hoeven openen en de temperatuur te verknooien.
  • Spoel de kalkoenborstfilet af en dep ‘m droog met keukenpapier. Snij eventuele loshangende stukjes weg.
  • Beuk de versgemaakte rub over de kalkoenborst. Wrijf het goed in zodat het vlees de smaken opneemt.
  • Met je Kamado op temperatuur en rokend als een oude stoomtrein, mieter je de gekruide kalkoenborst erin.
  • Nu wordt het een kwestie van geduld. Ga niet als een bezetene de deksel openen om te kijken, we gaan roken voor ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van je kalkoenborst.
  • Elk uur even wat water over de kalkoenborst mieteren om uitdroging te voorkomen. Niet teveel, gewoon een beetje.
  • Het magische nummer is 70. Als de interne temperatuur 70 graden Celsius is, trek je de kalkoenborst uit de Kamado. Controleer dit met je vleesthermometer.
  • En nu: de lastigste stap. Laat de kalkoenborst 15 minuten rusten. Niet meteen snijden, laat die sappen terug in het vlees trekken.
  • Daarna snijd je de kalkoenborst in dunne plakjes en serveer je hem (of in de koelkast en morgen mee als lunch, met een paar gekookte eieren.)

Voedingswaarden

Calories: 16kcalCarbohydrates: 0.01gProtein: 3gFat: 0.3gSaturated Fat: 0.05gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.1gTrans Fat: 0.002gCholesterol: 8mgSodium: 48mgPotassium: 38mgFiber: 0.01gSugar: 0.01gVitamin A: 3IUCalcium: 2mgIron: 0.1mg
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord gerookt vlees, gevogelte, kalkoen filet
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.