Ga terug
+ servings

Gerookte Kalkoenborst op de Kamado

Voor door salades, op brood of lekker uit de vuist.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 50 plakken
calorieën 16 kcal

Equipment

  • Kamado
  • Vleesthermometer
  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 kalkoenborstfilet ongeveer 1,5 kg
  • 2 eetlepels Keltisch zeezout
  • 1 eetlepel verse zwarte peperkorrels
  • Water om de kalkoenborst te bevochtigen
  • 2 chunks Appel rookhout

Instructies
 

  • Mik het Keltisch zeezout en de verse zwarte pepers in de keukenmachine. Maal dit tot een mooie rub.
  • Steekdie Kamado van je in de hens, indirecte opstelling. Doeltemperatuur is 110 graden Celsius. Laat lekker roken met appel rookhout. Plaats je kernthermometer in de BBQ, zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden zonder het deksel te hoeven openen en de temperatuur te verknooien.
  • Spoel de kalkoenborstfilet af en dep 'm droog met keukenpapier. Snij eventuele loshangende stukjes weg.
  • Beuk de versgemaakte rub over de kalkoenborst. Wrijf het goed in zodat het vlees de smaken opneemt.
  • Met je Kamado op temperatuur en rokend als een oude stoomtrein, mieter je de gekruide kalkoenborst erin.
  • Nu wordt het een kwestie van geduld. Ga niet als een bezetene de deksel openen om te kijken, we gaan roken voor ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van je kalkoenborst.
  • Elk uur even wat water over de kalkoenborst mieteren om uitdroging te voorkomen. Niet teveel, gewoon een beetje.
  • Het magische nummer is 70. Als de interne temperatuur 70 graden Celsius is, trek je de kalkoenborst uit de Kamado. Controleer dit met je vleesthermometer.
  • En nu: de lastigste stap. Laat de kalkoenborst 15 minuten rusten. Niet meteen snijden, laat die sappen terug in het vlees trekken.
  • Daarna snijd je de kalkoenborst in dunne plakjes en serveer je hem (of in de koelkast en morgen mee als lunch, met een paar gekookte eieren.)

Voedingswaarden

Calories: 16kcalCarbohydrates: 0.01gProtein: 3gFat: 0.3gSaturated Fat: 0.05gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.1gTrans Fat: 0.002gCholesterol: 8mgSodium: 48mgPotassium: 38mgFiber: 0.01gSugar: 0.01gVitamin A: 3IUCalcium: 2mgIron: 0.1mg
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord gerookt vlees, gevogelte, kalkoen filet
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!