Ga terug
+ servings

Babi Pangang

NIET zoals bij de Chinees, maar wel lekker en je weet zelf welke ingredienten je gebruikt, dus misschien... wel lekkerder! Ik combineerde het met bloemkoolrijst (300 gram p.p.) maar je kunt er natuurlijk ook nasi bij maken of bami of gewoon witte rijst.
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen
calorieën 200 kcal

Ingrediënten
  

  • 450 gram hamlappen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • duimpje gember
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 el chili saus
  • 2 el ketchup
  • 3 el basterdsuiker
  • 2 tl sambal oelek
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el allesbinder eventueel
  • 250 ML water

Instructies
 

  • Ui snipperen, 1 teen knoflook en de gember miniscule stukjes hakken

Marineren!

  • Hamlappen in reepjes.
  • 1 teen knoflook persen, ketjap, olijfolie en sojasaus in een kommetje, roeren, vlees er in en een uurtje afgedekt, buiten de koelkast laten staan.

Vlam onder de pan!

  • Een beetje olie in een klein pannetje en daar mag de ui, knoflook en gember in. Deze even aanfruiten.
  • Tomatenpuree in de pan, even meebakken.
  • Rest van de ingrediënten er in, behalve de allesbinder.
  • Even laten sudderen, minuutje of 10
  • Vlees + marinade in een andere pan. Flink hoog vuur en lekker aanbakken.
  • Even goed in de gaten houden wat jij lekker vind.
  • Ik hou er van om het lekker knapperig te hebben, maar je kunt natuurlijk ook voor wat malser gaan.
  • Na de 10 minuten, saus door de zeef over het vlees heen en dan is het 2 minuutjes doorroeren en dan ben je al weer klaar!
  • Mocht je de saus wat te dun vinden kun je de allesbinder toevoegen om hem wat dikker te maken.

Voedingswaarden

Calories: 200kcal
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord babi pangang, chinese babi, hamlap, pangang, varkenvlees
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!