Ga terug
+ servings

Thaise Kip Siam

Chilion
Een heerlijke eerlijke versie van het wereldgerecht. Stuk lekkerder ook natuurlijk, want wat je zelf maakt is altijd beter. Ook gezonder trouwens, want er zit dus geen rotzooi in.
5
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Porties 4 personen
calorieën 219 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram kipfilet
  • 1 flinke ui (of 2 kleintjes)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 4 lente uitjes
  • 2 eetlepel yoghurt of 2.5 EL melk
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maizena of allesbinder
  • 200 ml water
  • 200 kilo cashewnoten of iets minder, als je dat teveel vind

Instructies
 

  • Snij als eerst de kip in blokjes, doe dit in een schaal (die medium aluminium van de Zweedse Woon-winkel zijn perfect) en mik de yogurt of melk, de sesamolie en de ketjap erbij. Even door elkaar rommelen en mooi aan de kant zitten. Als je tijd zat hebt, je kunt dit met gemak 8 uur laten trekken, wel even in de koelkast dan. Heerlijk malse kips.
  • Pel en schil de ui, knoflook en gember en hak het een beetje grof (niet vloeken!) met een mes.
  • Ik zou hier ongeveer je rijst gaan koken.
  • Beetje boter of olie in een braad/wok/koekenpan/klei-pot
  • Warm zat? Ui er in. Die moet je aanfruiten. Klinkt heel fancy, maar je moet gewoon zien dat die een beetje glazig worden. Rare term inderdaad maar elke zichzelf heel wat vindende kok noemt het aanfruiten. Dus ik niet. Resumerend, glaas de ui aan
  • Als de ui dus glazig is, peper erbij, knoflook (uitgeperst of gehakt), gember raspen(of gewoon in mini stukjes snijden!)
  • Ff laten bakken/braden/niet-aanfikken.
  • Kip en marinade erbij, dus de schaal zo hop op de kop in de pan.
  • Mooi bruinbakken die kip, dan de puntpaprika, oestersaus en sojasaus toevoegen.
  • Ff doorroeren, het water mengen met de maizena (of allesbinder) en dan de pan in. Vuur laag, roeren en wachten tot saus indikt.
  • Lente ui snijden in ringetjes. Tafel dekken. Vergeet de cashewnoten niet (KETO? 10 per persoon, niet meer). Komkommertje erbij, cherry tomaatje erbij, lekker!
  • Lente ui in de pan, even doorroeren en hatseflats alles kan op tafel.

Notities

Voedingswaarden

Calories: 219kcalCarbohydrates: 15gProtein: 26gFat: 6gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 3gTrans Fat: 0.01gCholesterol: 64mgSodium: 1335mgPotassium: 613mgFiber: 1gSugar: 6gVitamin A: 368IUVitamin C: 44mgCalcium: 51mgIron: 2mg
Disclaimer

Let op: De voedingsinformatie op deze site wordt verstrekt als richtlijn en is berekend met behulp van online tools. Hoewel we elke poging doen om de nauwkeurigheid van deze informatie te garanderen, is het bedoeld voor informatieve doeleinden en mag het niet worden beschouwd als medisch of voedingsadvies. De werkelijke voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt, dus we raden je aan je eigen berekeningen uit te voeren of een geregistreerde diëtist te raadplegen als precieze informatie voor jou van cruciaal belang is.

Trefwoord cashewnoten, kip, kip curry, kip siam, kip stoofpot, thaise kip
Heb je dit recept al gemaakt?Laat ons horen wat je er van vond!